Fixa Laddplats!

Utbildning för bostadsrätts- och samfällighetsföreningar.
shutterstock_633070727.jpg

Fixa laddplats till bostaden!

Bästa sättet att ladda elbilen under natten är vid bostaden. Men hur funkar det om man bor i lägenhet? Inom projektet Fixa Laddplats hjälper vi er bostadsrätts- eller samfällighetsförening att ställa krav, hitta rätt pris och söka stöd för installation av laddplatser.

Fler skaffar elbil - men var ska man ladda över natten?

Antalet elfordon i Sverige ökar kraftigt och kommer att öka ännu mer de närmaste åren. För boende i lägenhet blir en viktig fråga var bilen ska laddas under natten. Men hur går man tillväga för att installera laddplatser i anslutning till sitt flerbostadshus? Hur debiteras förbrukningen, hur ansöker man om bidrag och hur skriver man en offertförfrågan?

Det är några av de frågor vi ger svar på i projektet Fixa Laddplats! Vårt utbildningspaket innehåller mallar, checklistor och steg-för-steg-guider som hjälper er i arbetet med att skaffa laddplatser. Under 2018 har vi arrangerat utbildningsträffar runt om i Västra Götaland, där deltagarna fått fördjupad information och mött leverantörer av laddplatser som presenterat sina lösningar. Du hittar presentationer från träffarna och listor över deltagande leverantörer på sidan Genomförda utbildningsträffar.

Utbildningsmaterial som ger er struktur

Vårt utbildningsmaterial ger er struktur och går steg för steg igenom processen att fixa laddplats. Du hittar det under Guider och hjälpmedel.

 

Projektet drivs av Hållbar Utveckling Väst, energikontoret i Västra Götaland, med finansiering från Västra Götalandsregionen och Naturvårdsverket.