canopus_ll_377_sfb_7267.jpg

Energieffektiv sjöfart

Öckerö Maritime Center, Björnhuvudsvägen 45, Öckerö
19 maj, 2017 - 09:3012:00

Hur kan ditt företag öka lönsamheten och stärka sin miljöprofil genom att minska energianvändningen? Välkommen till en kostnadsfri workshop om energieffektivisering inom sjöfart den 19 maj.

Workshopen arrangeras av Hållbar utveckling Väst i samarbete med Sveriges Fiskares Producentorganisation och alla verksamma företag inom sjöfarten i Västra Götaland är välkomna. Vi berättar om möjligheterna att med planering och teknik sänka energikostnaderna, minska miljöpåverkan och samtidigt förbättra arbetsmiljön. Vi går också igenom de ekonomiska stöd som finns att söka inför en energikartläggning och pratar beteende, rutiner och ekonomi. På plats finns personal från Hållbar utveckling Väst som kan hjälpa er med ansökningar till Energimyndigheten.

ENERGIEFFEKTIV SJÖFART

kostnadsfri workshop den 19 maj (klicka här för seminariet 12 maj)
Tid: 9.30–12.00.
Målgrupp: Företag verksamma inom sjöfart och fiske i Västra Götaland.
Plats: 19 maj: Öckerö Maritime Center, Björnhuvudsvägen 45, Öckerö. Anmälan senast 17 maj.
Anmälan till: pedram.farhang@huv.nu

Program

09:30 Samling Kaffe och smörgås
09:50 Introduktion Pauline Ekoff och Pedram Farhang, Hållbar utveckling Väst.
10.00 Energikartläggning, effekter och nytta Roger Karlsson, RKA Marine AB, berättar om att kartlägga energianvändningen och energieffektivisera inom sjöfart, samt vad det finns för möjligheter med sänkt energianvändning.
10.45 Paus
11.00 Statliga stöd och ansökan Information om energikartläggningsstödet samt stödet för miljöstudier. Vi visar hur man ansöker på Energimyndighetens webbplats och hjälper till med behörighetsansökan. Ta gärna med er datorer om ni har möjlighet.
12:00 Avslutning
12:15 Gemensam lunch