ball.jpg

Nätverksträff Beteendedesign

Varberg, stadshotellet
7 november, 2018 - 08:3017:30

Välkommen på nätverksträff och utbildningsdag i tema Beteendedesign med välrenommerade Beteendelabbet som utbildare.

Nu har vi äntligen lyckats få ihop en träff med det spännande temat beteendedesign. Utbildare är det välrenommerade Beteendelabbet och det är flera RUL-områden som har gått just denna utbildning under föregående år och varit väldigt nöjda. Nu vill vi ge fler EKR möjligheten att ta del av detta spännande ämne. 

Träffen anordnas i samarbete med Energikontor Sydost, Hallands energikontor, Energikontor Skåne och Hållbar utveckling Väst och alla EKR inom dessa områden är välkomna att anmäla sig.

Anmälan: Du anmäler dig till din RUL!

Plats: Då vi på denna träff har stort/brett upptagningsområde har vi valt att lägga träffen i Varberg, på Varbergs stadshotell.

Vi blir många EKR från ett stort område så det finns stora möjligheter till mingel och erfarenhetsutbyte mellan er EKR.

Prel program (kommer uppdateras)

  • 08.30 Frukostmacka
  • 09.00 Start
  • Utbildning
  • 12.30-13.30 Gemensam lunch
  • Utbildning
  • Avslut 17.00

Det blir en lång dag och många har långt hem, i slutet på dagen serveras lite snacks att ta med på tåget. Tåg kan bokas från 17.15.

Välkomna!

Om utbildningen:

Vi vet vad vi behöver göra för att minska vår klimatpåverkan och hur vi ska förbättra vår egen hälsa och privatekonomi – men ändå gör vi inte det. Ofta har vi både kunskapen och viljan om vad som är rätt val, men det är inte alltid vårt beteende stämmer överens med vår vilja. Det behövs en knuff i rätt riktning och det är precis det som beteendesign syftar till att göra – att med hjälp av smart design hjälpa oss att gå från vilja till handling.

Denna heldagsutbildning introducerar dig till hur kombinationen psykologi, design och beteendeekonomi strategiskt kan hjälpa din verksamhet och dess kunder mot hållbar beteendeförändring. Med olika metoder får du pröva på att kartlägga beteteendemönster och designa lösningar med användaren i centrum. Du lär dig mer om hur vi människor systematiskt inte alltid agerar rationellt och begår tankevurpor och trillar in i "tankefällor". Samt hur du med hjälp av kunskap från psykologi kan designa digitala och fysiska beslutsmiljöer som hjälpar dina användare mot mer önskvärda beteenden.

Genom framgångsrika case från verkligheten lär du dig att tillämpa beteendedesign i praktiken – vad har funkat bra och vilka fallgropar finns det? Löpande under dagen får du arbeta praktiskt med att tillämpa teori på verkliga problem, som slutligen blir en konkret verktygslåda för att arbeta med beteendeförändring i din egen verksamhet.