Sol i Väst träff 1 - Uppstart och förstudie

Göteborg; Scandic Crown, Polhemsplatsen 3
29 januari, 2014 - 09:0016:00

Nu drar vi igång överenskommelsen Sol i Väst! Den 29 januari träffas vi för den första av tre kompetensutvecklingsträffar, som fokuserar på förstudie och beslutsunderlag för att installera solcellsanläggningar. Träffen är tänkt som kompetensutveckling för dem som kommer att arbeta med förstudien och kontaktpersonen för överenskommelsen.

Sista anmälningsdag 23 januari.

Program

9:00  Drop in med fika

9:30  Välkommen! Skövde Kommun, Västra Götalandsregionen och Hållbar utveckling Väst hälsar välkommen till överenskommelsen Sol i Väst.

          Presentation av överenskommelsen och deltagarna. Sara-Linnéa Östervall och Therese Näsman, Hållbar utveckling Väst

          Solceller på plats – exempel från Göteborg. Nina Jacobsson-Stålheim från lokalförvaltningen i Göteborgs stad berättar om sina erfarenheter av solcellsinstallationer

         Solceller – möjligheter för integration i arkitekturen. Ricardo Bernardo från WSP/Lunds Tekniska Högskola visar hur solceller kan integreras i byggnader och vilka mervärden de kan ge.

11:30 Lunch

12:30 Förstudie för solcellsanläggningar. Lars Andrén från Svensk Solenergiförening pratar om vad en förstudie bör innehålla och presenterar en checklista för vad som bör göras innan beslut om installation

         Lönsam Solel. Johan Paradis, Paradis Energi/Energibanken berättar om vad som krävs för att få lönsamhet i sin installation av solceller.

          Förstudiestöd från överenskommelsen. Sara-Linnéa och Therese från Hållbar utveckling Väst berättar om vilket stöd som ges inom överenskommelse och vilka krav och förutsättningar som finns för stödet.

          Introduktion till konsulter för förstudier. Konsulter som kan utföra förstudier presenterar sig och sina tjänster

14:45 Fika och mingel. Möjlighet att prata mer med konsulterna

15:15 Nästa steg. Planering av arbetet på hemmaplan inför nästa träff, innehåll och datum för nästa träff.

16:00 Slut

Träffen är kostnadsfri, vid anmälan behöver faktureringsadress ej fyllas i.

Innan träffen fyll i enkäten som ni hittar genom att klicka här

Välkommen!

Den här händelsen tar inte emot fler anmälningar.