Biogas Väst

Biogas Väst är ett regionalt samarbete för ökad produktion och användning av biogas i Västra Götaland. Biogas Väst är en samverkansplattform mellan olika aktörer i biogaskedjan, från kommuner och energibolag till jordbruksföretag, fordonsindustri, drivmedelsföretag och forskning.
biogas_lastbil.jpg

4,5 miljoner satsas på flytande biogas till lastbilar i västsverige

Regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen har idag beslutat att satsa ca 4,5 MSEK i ett utvecklingsprojekt med syfte att samordna, utvärdera och informera om demonstrationer av flytande biogas till lastbilar i Västsverige.

Idag har regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen beslutat att satsa ca 4,5 MSEK i ett utvecklingsprojekt med syfte att samordna, utvärdera och informera om ett antal demonstrationer av flytande biogas till lastbilar i Västsverige.

Vi i Biogasväst är med på ett hörn för att samordna och koordinera med andra biogasprojekt och ser denna satsning (tom år 2021) som en bra regional komplettering till vårt planerade gemensamma nationella LBG innovationskluster.

Läs mer i  pressreleasen nedan och frågor kan besvaras av Bo Ramberg, processledare Biogasväst, bo.ramberg@huv.nu.

http://news.cision.com/se/vastra-gotalandsregionen/r/vastsverige-satsar-pa-flytande-biogas-i-tunga-transporter,c2599034

Fler nyheter

Renare stränder med unik strandstädarkarta

Nedskräpningen av stränder och vatten gör sig extra påmint när sommaren närmar sig. Enligt mätningar som görs regelbundet i Nordsjöområdet är västkusten i särklass skräpigast med 20 upphittade plastbitar per kvadratdecimeter. Men kommunerna längs Bohuskusten har gått samman och tagit fram en strandstädarkarta – där alla kan hjälpa till att få stränderna renare.

Webbutbildning om klimatsmart mat och hälsosamma måltider

Länk till en webbutbildning framtagen av VGR om klimatsmart mat och hälsosamma måltider

En sammanfattning från Gasdagarna

Gasbranschen träffades under två intensiva dagar i Båstad den 15-16 maj. Biogasen tog stor plats på konferensen och här kommer lite noteringar om aktuell information som förmedlades

Tunga arbetsfordon på gång

CNH med tunga varumärken som Iveco, New Holland etc har nyligen slutit en biogasöverenskommelse med Italienska staten och lanserat ett nytt hjullastarkoncept som drivs på gas.

Falköping bygger ut biogasproduktionen!

Det satsas på ökad biogasproduktion i Falköping