biogas_lastbil.jpg

4,5 miljoner satsas på flytande biogas till lastbilar i västsverige

Regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen har idag beslutat att satsa ca 4,5 MSEK i ett utvecklingsprojekt med syfte att samordna, utvärdera och informera om demonstrationer av flytande biogas till lastbilar i Västsverige.

Idag har regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen beslutat att satsa ca 4,5 MSEK i ett utvecklingsprojekt med syfte att samordna, utvärdera och informera om ett antal demonstrationer av flytande biogas till lastbilar i Västsverige.

Vi i Biogasväst är med på ett hörn för att samordna och koordinera med andra biogasprojekt och ser denna satsning (tom år 2021) som en bra regional komplettering till vårt planerade gemensamma nationella LBG innovationskluster.

Läs mer i  pressreleasen nedan och frågor kan besvaras av Bo Ramberg, processledare Biogasväst, bo.ramberg@huv.nu.

http://news.cision.com/se/vastra-gotalandsregionen/r/vastsverige-satsar-pa-flytande-biogas-i-tunga-transporter,c2599034

Fler nyheter

Naturvårdsverkets luftvårdsprogram lyfter biogasen

Naturvårdsverket lämnade 1 februari över ett förslag till regeringen på Nationellt luftvårdsprogram, syftet är att Programmets innehåll skall styra de åtgärder och styrmedel Sverige behöver genomföra för att uppnå nationella utsläppsminskningar enligt EU:s nya takdirektiv och bidrar till en bättre luftmiljö.

Klimatklivet och ny regering

Klimatklivets framtid har under regeringsskiftet varit osäker. I S-MP-C-L-överenskommelsen sägs att Klimatklivet ska ”effektiviseras och utvecklas” och därmed fortsätta. 

God fortsättning i ny organisation!

Hej alla och god fortsättning! Hoppas ni hade goa helger och inte var alltför frustrerade över Klimatklivets utveckling. Vi på Biogas Väst kände en viss besvikelse, det ska erkännas, men när dimman nu har skingrats är vi övertygade om att marknaden för biogasen kommer fortsätta rulla framåt - om än kanske i en något långsammare takt.

Nu heter vi Energikontor Väst

Nytt år. Nytt namn. Ny organisation. Men samma medarbetare, samma kontor och samma engagemang för energiomställning och klimat. Från och med nu heter vi Energikontor Väst och är en del av Innovatum – med massor av spännande möjligheter till utveckling.

Innovationskluster för flytande biogas beviljat

Vi rundar av året med en lättsam och trevlig nyhet, nämligen att Energimyndigheten äntligen beviljat ansökan om Innovationskluster för flytande biogas!