biogas_lastbil.jpg

4,5 miljoner satsas på flytande biogas till lastbilar i västsverige

Regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen har idag beslutat att satsa ca 4,5 MSEK i ett utvecklingsprojekt med syfte att samordna, utvärdera och informera om demonstrationer av flytande biogas till lastbilar i Västsverige.

Idag har regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen beslutat att satsa ca 4,5 MSEK i ett utvecklingsprojekt med syfte att samordna, utvärdera och informera om ett antal demonstrationer av flytande biogas till lastbilar i Västsverige.

Vi i Biogasväst är med på ett hörn för att samordna och koordinera med andra biogasprojekt och ser denna satsning (tom år 2021) som en bra regional komplettering till vårt planerade gemensamma nationella LBG innovationskluster.

Läs mer i  pressreleasen nedan och frågor kan besvaras av Bo Ramberg, processledare Biogasväst, bo.ramberg@huv.nu.

http://news.cision.com/se/vastra-gotalandsregionen/r/vastsverige-satsar-pa-flytande-biogas-i-tunga-transporter,c2599034

Fler nyheter

Vad gör DU under trafikantveckan?

Trafikantveckan 16-22 september

Nytt informationscentrum för hållbart byggande

Det nyligen uppstartade Informationscentrum för hållbart byggande (ICHB) hjälper dig att bygga och renovera hållbart med energieffektivisering, materialval och livscykelperspektiv i fokus.

Energidag hos Skara Energi

Skara Energi arrangerar i samarbete med energi- och klimatrådgivarna på Skara kommun en dag med solenergi och elfordon torsdag den 13 september.

Föreläsning i Borås om framtidens energi

I veckan hölls en föreläsning om solceller på Kulturhuset´i Borås.

Jobba med Biogas

Trollhättan energi söker Affärsområdeschef Biogas