camilla20othomas20516x290.jpg

Det personliga mötet en framgångsfaktor!

Energi- och klimatrådgivarna i Skara, Götene, Vara, Essunga och Grästorp kopplar an till aktuell forskning i sitt arbete med personlig energirådgivning.

Nyligen publicerades uppsatsen Goda råd är inte dyra! av Are Kjeang som genomfört ett forskningsprojekt på Karlstad universitet. Uppsatsen beskriver hur viktig personlig energirådgivning är i ett alltmer digitaliserat samhälle.

Det personliga mötet ute på företag har visat sig vara en framgångsfaktor.

 - Det är först på plats som man ser hur saker fungerar och vilka lösningar som man kan erbjuda kunden för att minska på sin energianvändning, säger energirådgivare Thomas Skagenborg.

http://www.skara.se/nyheter/nyheter/2018-11-09-personlig-radgivning-ovarderlig-for-ett-mer-hallbart-samhalle.html

I november genomför energirådgivarna en föreläsningsserie som belyser hur vi lever och hur vi kan lära oss minska energianvändningen och klimatutsläpp genom smarta val.

Föreläsningarna genomförs i samarbete med Studiefrämjandet på följande platser kl 18:30:

Götene: 13/11, Götenesalen i Centrumhuset
Vara: 22/11, Biblioteket
Grästorp: 22/11, Bellmansalen i Biblioteket
Skara: 28/11, Prubbasalen i Biblioteket
Nossebro: 29/11, Läshörnan i Biblioteket

Kontaktpersoner

Thomas Skagenborg, Telefon 0511-32554

Camilla Funke, Telefon: 0511-32577

 

Fler nyheter

Naturvårdsverkets luftvårdsprogram lyfter biogasen

Naturvårdsverket lämnade 1 februari över ett förslag till regeringen på Nationellt luftvårdsprogram, syftet är att Programmets innehåll skall styra de åtgärder och styrmedel Sverige behöver genomföra för att uppnå nationella utsläppsminskningar enligt EU:s nya takdirektiv och bidrar till en bättre luftmiljö.

Klimatklivet och ny regering

Klimatklivets framtid har under regeringsskiftet varit osäker. I S-MP-C-L-överenskommelsen sägs att Klimatklivet ska ”effektiviseras och utvecklas” och därmed fortsätta. 

God fortsättning i ny organisation!

Hej alla och god fortsättning! Hoppas ni hade goa helger och inte var alltför frustrerade över Klimatklivets utveckling. Vi på Biogas Väst kände en viss besvikelse, det ska erkännas, men när dimman nu har skingrats är vi övertygade om att marknaden för biogasen kommer fortsätta rulla framåt - om än kanske i en något långsammare takt.

Nu heter vi Energikontor Väst

Nytt år. Nytt namn. Ny organisation. Men samma medarbetare, samma kontor och samma engagemang för energiomställning och klimat. Från och med nu heter vi Energikontor Väst och är en del av Innovatum – med massor av spännande möjligheter till utveckling.

Innovationskluster för flytande biogas beviljat

Vi rundar av året med en lättsam och trevlig nyhet, nämligen att Energimyndigheten äntligen beviljat ansökan om Innovationskluster för flytande biogas!