sjo.jpg

Fixa laddplats - ett helt koncept

Konceptet Fixa laddplats består främst av mallade seminarier med en utställning kopplad till dem samt informationsmaterial.

Det utvecklades av Stockholms stad tillsammans med övriga kommuner i länet, samt Håbo kommun i ett projekt finansierat av Naturvårdsverket.

Se filmen om Fixa laddplats, där projektledare, laddstolpeleverantör, BRF, EKR och Naturvårdverket berättar om konceptet och deras tankar om konceptet.

Se filmen här

Vill du själv ladda ner filmen och lägga upp den på sociala medier eller använda på annat sätt - här finns filen att ladda ner på Kontakten.

Filmen om konceptet Fixa laddplats är den första i en trilogi, där den andra kommer handla om effekterna och den tredje om tips och råd till andra som anordnar seminarier.

Fler nyheter

Kan koldioxidbudgetar få fler att greppa miljömålen?

Hur kan lokala koldioxidbudgetar hjälpa Sverige att nå de nationella klimatmålen? Och är koldioxidbudgetar ett bra verktyg för att skapa förståelse för och förankra den lokala miljöpolitiken. Det var två frågor som diskuterades när miljöstrategerna i Kommunnätverket för hållbar utveckling träffades häromveckan.

Renare stränder med unik strandstädarkarta

Nedskräpningen av stränder och vatten gör sig extra påmint när sommaren närmar sig. Enligt mätningar som görs regelbundet i Nordsjöområdet är västkusten i särklass skräpigast med 20 upphittade plastbitar per kvadratdecimeter. Men kommunerna längs Bohuskusten har gått samman och tagit fram en strandstädarkarta – där alla kan hjälpa till att få stränderna renare.

Webbutbildning om klimatsmart mat och hälsosamma måltider

Länk till en webbutbildning framtagen av VGR om klimatsmart mat och hälsosamma måltider

En sammanfattning från Gasdagarna

Gasbranschen träffades under två intensiva dagar i Båstad den 15-16 maj. Biogasen tog stor plats på konferensen och här kommer lite noteringar om aktuell information som förmedlades

Tunga arbetsfordon på gång

CNH med tunga varumärken som Iveco, New Holland etc har nyligen slutit en biogasöverenskommelse med Italienska staten och lanserat ett nytt hjullastarkoncept som drivs på gas.