Fler kurser i utvärderingsmetodik under 2012

Det blir ytterligare sex tillfällen att lära sig mer om utvärderingsmetoder för energi- och klimatrådgivare samt energikontor under 2012. Tidigare har det varit fyra tillfällen spridda över landet, med det senaste i Umeå igår.

Alla kommunala energi- och klimatrådgivare och energikontor kommer att bjudas in till de nya kurstillfällena när datum och orter är klara.

I samband med årets kurser har även en handbok i utvärderingsmetodik tagits fram. Den kommer att vara klar i slutet av 2011 och distribueras då av Energimyndigheten.

HUV projektleder, FSEK (Föreningen Sveriges regionala Energikontor) är projektägare och Energimyndigheten finansierar utbildningarna.

Fler nyheter

Roger Stenström utsedd till årets energirådgivare

På EnergiRådgivarnas årliga konferens den 27 – 28/11 utses Årets Energirådgivare och Årets Framtidsföretag. Till Årets Energirådgivare har utsetts Roger Stenström, kommunal energi- och klimatrådgivare i Uddevalla, Munkedal och Lysekils kommuner.

EnergiRådgivarna är en ideell förening som arbetar för ett energieffektivare Sverige.

Nytt verktyg för klimatanpassning av fastigheter

Nordiska forskare har utvecklat ett nytt webbverktyg för klimatanpassning av fastigheter.

Lilla Edet och Bengtsfors installerar solceller

Ett äldreboende i Lilla Edet och kommunhuset i Bengtsfors får nu el från egna solceller. Därmed är 7 av 23 organisationer klara med sin del av överenskommelsen Sol i Väst.