Fler kurser i utvärderingsmetodik under 2012

Det blir ytterligare sex tillfällen att lära sig mer om utvärderingsmetoder för energi- och klimatrådgivare samt energikontor under 2012. Tidigare har det varit fyra tillfällen spridda över landet, med det senaste i Umeå igår.

Alla kommunala energi- och klimatrådgivare och energikontor kommer att bjudas in till de nya kurstillfällena när datum och orter är klara.

I samband med årets kurser har även en handbok i utvärderingsmetodik tagits fram. Den kommer att vara klar i slutet av 2011 och distribueras då av Energimyndigheten.

HUV projektleder, FSEK (Föreningen Sveriges regionala Energikontor) är projektägare och Energimyndigheten finansierar utbildningarna.

Fler nyheter

Workshop om regionalfonder, nätverksbyggande och energiledning

Vi vill gärna inbjuda er till en workshop i Göteborg den 24 november 2014 resp i Upplands Väsby den 04 december 2014 som handlar om

  • Regionalfonder och vad det innebär för möjligheter för din kommun
  • Energiledning, diskussion och utbildning
  • Nätverksbyggande, lyckade exempel från verkligheten och diskussion

Vindkraft

Uppsala Universitet, Campus Gotland, har sjösatt en onlinekurs för vindkraft.

Är du trafiksmartare än en 5-åring?

Vett & etikett i trafiken är inte givet idag, något som kanske kan ändras på med rätt inställning från tidig ålder. Under årets trafikantvecka anordnades det i Tibro och Karlsborg en information och kunskapsdag för 5 åringar kring hur man bör uppföra sig i trafiken. Fokus låg på cykling och hur man kan ta sig fram på ett kul och bra sätt med cykel!