tak.jpg

Föreläsning i Borås om framtidens energi

I veckan hölls en föreläsning om solceller på Kulturhuset´i Borås.

Under Borås Kretsloppsvecka arrangeras flera föreläsningar med miljöfokus. En av föreläsningarna handlar om solenergi. John Hamnelid är energi- och klimatrådgivare i Borås och delade med sig av sin kunskap kring solceller och solel.

Antalet nätanslutna solcellsanläggningar har ökat med drygt 52 procent mellan 2016 och 2017. Nästan hälften av den installerade effekten i Sverige finns att hitta i Västra Götalan...ds län, Stockholms län och Skåne län. Det visar statistik från Energimyndigheten som kom i våras.
– Det är fler och fler som installerar så vi ser en ökning av detta i Sverige och Borås följer trenden. Många vill skapa egen lokalproducerad energi, vilket miljömässigt är ett bra val. säger John Hamnelid.

Källa:
http://www.borasdly.se/boras/forelasning-i-boras-om-framtidens-energi/

Fler nyheter

Passa på att ansöka om energikartläggningsstödet

Den 30 april 2019 är sista datumet att ansöka om det ekonomiska stödet för energikartläggning i små och medelstora företag. Passa på att söka, så kan ni göra kartläggningen senare. Vi hjälper er genom processen före, under och efter ansökan!

Bussupphandling Sjuhärad + Öckerö är klar

Det blev inte några biogasbussar (0 st) överhuvudtaget när Västtrafik nyss avslutad upphandlingen av busstrafik i Sjuhärad och Öckerö.

Tankstation för flytande Biogas i Götene

Sveriges sjunde tankställe för flytande metangas och det första inom ramen för klimatklivet invigdes i onsdags (2018-03-13) i Götene, Västra Götaland.

Svårt att hitta bra alternativ till konstgräsplaner

Rapporterna om konstgräsplaners negativa effekter på miljön har de senaste åren haglat tätt. Och när 90 procent av alla planer tillhör kommunala anläggningar blir frågan ständigt aktuell för landets kommuner. Vid den senaste träffen med Kommunnätverket för hållbar utveckling var temat plast och hur vi i framtiden bättre kan hantera bland annat konstgräsplaner.

Peter i radio - "Jättebra att vi blir upprörda"

Peter Rydberg, energi- och klimatrådgivare i Borås pratar om hushållmaskiner och vad man kan göra när den går sönder, i stället för att köpa nytt