tak.jpg

Föreläsning i Borås om framtidens energi

I veckan hölls en föreläsning om solceller på Kulturhuset´i Borås.

Under Borås Kretsloppsvecka arrangeras flera föreläsningar med miljöfokus. En av föreläsningarna handlar om solenergi. John Hamnelid är energi- och klimatrådgivare i Borås och delade med sig av sin kunskap kring solceller och solel.

Antalet nätanslutna solcellsanläggningar har ökat med drygt 52 procent mellan 2016 och 2017. Nästan hälften av den installerade effekten i Sverige finns att hitta i Västra Götalan...ds län, Stockholms län och Skåne län. Det visar statistik från Energimyndigheten som kom i våras.
– Det är fler och fler som installerar så vi ser en ökning av detta i Sverige och Borås följer trenden. Många vill skapa egen lokalproducerad energi, vilket miljömässigt är ett bra val. säger John Hamnelid.

Källa:
http://www.borasdly.se/boras/forelasning-i-boras-om-framtidens-energi/

Fler nyheter

Jonas står redo att svara på invånarnas frågor!

Jonas Dahl, Energi- och klimatrådgivre i Alingsås kommun brinner för energifrågorna och står redo att svara på invånarnas frågor!

Utredningen som får biogasen att lyfta!

Det behövs en gemensam strategi och långsiktig förutsägbarhet för att produktionen och användningen av biogas ska få verklig fart. Det var två synpunkter som framhölls när biogasbranschen i Västra Götaland träffade regeringens utredare på Biogas Västs välbesökta seminarium.

Fyra nya biogasmackar öppnar i Fyrbodal!

Under torsdag och fredag 8-9 november är det dags att inviga fyra efterlängtade tankstationer för närproducerad biogas i Bengtsfors, Dals Ed, Mellerud och Strömstad.

Ledig tjänst: Projektledare för nätverk inom energieffektivisering

Vill du arbeta med att hjälpa små och medelstora företag att minska sin miljöpåverkan? Vi söker nu en projektledare för tillsvidareanställning till våra företagsprojekt inom energieffektivisering.

Ändrade vanor nästa steg för energisnål förskola

Efter ett år i nyrenoverade lokaler har Hagaängs förskola i Lidköping, som är ett av pilotprojekten i Interregprojektet Green Building A-Z, halverat sin energianvändning. Detta tack vare en renovering med minskad energiåtgång som mål och förbättrad koll på klimat och driftinställningar. Nu tar kommunen nästa steg - att förändra beteendet hos personal och barn på förskolan.