tak.jpg

Föreläsning i Borås om framtidens energi

I veckan hölls en föreläsning om solceller på Kulturhuset´i Borås.

Under Borås Kretsloppsvecka arrangeras flera föreläsningar med miljöfokus. En av föreläsningarna handlar om solenergi. John Hamnelid är energi- och klimatrådgivare i Borås och delade med sig av sin kunskap kring solceller och solel.

Antalet nätanslutna solcellsanläggningar har ökat med drygt 52 procent mellan 2016 och 2017. Nästan hälften av den installerade effekten i Sverige finns att hitta i Västra Götalan...ds län, Stockholms län och Skåne län. Det visar statistik från Energimyndigheten som kom i våras.
– Det är fler och fler som installerar så vi ser en ökning av detta i Sverige och Borås följer trenden. Många vill skapa egen lokalproducerad energi, vilket miljömässigt är ett bra val. säger John Hamnelid.

Källa:
http://www.borasdly.se/boras/forelasning-i-boras-om-framtidens-energi/

Fler nyheter

Vad gör DU under trafikantveckan?

Trafikantveckan 16-22 september

Nytt informationscentrum för hållbart byggande

Det nyligen uppstartade Informationscentrum för hållbart byggande (ICHB) hjälper dig att bygga och renovera hållbart med energieffektivisering, materialval och livscykelperspektiv i fokus.

Energidag hos Skara Energi

Skara Energi arrangerar i samarbete med energi- och klimatrådgivarna på Skara kommun en dag med solenergi och elfordon torsdag den 13 september.

Föreläsning i Borås om framtidens energi

I veckan hölls en föreläsning om solceller på Kulturhuset´i Borås.

Jobba med Biogas

Trollhättan energi söker Affärsområdeschef Biogas