tak.jpg

Föreläsning i Borås om framtidens energi

I veckan hölls en föreläsning om solceller på Kulturhuset´i Borås.

Under Borås Kretsloppsvecka arrangeras flera föreläsningar med miljöfokus. En av föreläsningarna handlar om solenergi. John Hamnelid är energi- och klimatrådgivare i Borås och delade med sig av sin kunskap kring solceller och solel.

Antalet nätanslutna solcellsanläggningar har ökat med drygt 52 procent mellan 2016 och 2017. Nästan hälften av den installerade effekten i Sverige finns att hitta i Västra Götalan...ds län, Stockholms län och Skåne län. Det visar statistik från Energimyndigheten som kom i våras.
– Det är fler och fler som installerar så vi ser en ökning av detta i Sverige och Borås följer trenden. Många vill skapa egen lokalproducerad energi, vilket miljömässigt är ett bra val. säger John Hamnelid.

Källa:
http://www.borasdly.se/boras/forelasning-i-boras-om-framtidens-energi/

Fler nyheter

Renare stränder med unik strandstädarkarta

Nedskräpningen av stränder och vatten gör sig extra påmint när sommaren närmar sig. Enligt mätningar som görs regelbundet i Nordsjöområdet är västkusten i särklass skräpigast med 20 upphittade plastbitar per kvadratdecimeter. Men kommunerna längs Bohuskusten har gått samman och tagit fram en strandstädarkarta – där alla kan hjälpa till att få stränderna renare.

Webbutbildning om klimatsmart mat och hälsosamma måltider

Länk till en webbutbildning framtagen av VGR om klimatsmart mat och hälsosamma måltider

En sammanfattning från Gasdagarna

Gasbranschen träffades under två intensiva dagar i Båstad den 15-16 maj. Biogasen tog stor plats på konferensen och här kommer lite noteringar om aktuell information som förmedlades

Tunga arbetsfordon på gång

CNH med tunga varumärken som Iveco, New Holland etc har nyligen slutit en biogasöverenskommelse med Italienska staten och lanserat ett nytt hjullastarkoncept som drivs på gas.

Falköping bygger ut biogasproduktionen!

Det satsas på ökad biogasproduktion i Falköping