huv-soker-projmedarbetare.png

Ledig tjänst: Projektmedarbetare för projekt inom energieffektivisering

Vi söker nu en projektmedarbetare för anställning från september 2017. Vi söker dig som vill arbeta aktivt med hållbar samhällsutveckling och omställning till ett hållbart energisystem. Tillsammans med övriga anställda arbetar du kreativt i projektform med många externa kontakter.

Hållbar utveckling Väst är det regionala energi- och hållbarhetskontoret i Västra Götaland. Vi driver nätverk och projekt tillsammans med offentliga organisationer och näringsliv. Vi samordnar kommunernas energi- och klimatrådgivare, samlar ett kommunnätverk för hållbar utveckling och stöttar energieffektivisering i företag.

Vi söker dig som vill arbeta aktivt med hållbar samhällsutveckling och omställning till ett hållbart energisystem. Tillsammans med övriga anställda arbetar du kreativt i projektform med många externa kontakter. Du kommer att stötta våra projektledare i genomförandet av projekt, med fokus på nätverksarbete och kontakt med externa partners.

Arbetsbeskrivning
• Anordna och medverka vid seminarier, konferenser, träffar kring energieffektivisering, främst med fokus på små och medelstora företag.
• Delvis representera organisationen på dessa träffar.
• Skapa och underhålla kontakter och nätverk.
• Förekommande uppgifter i projektgenomförande.

Önskvärda kvalifikationer:
• Personligt intresse för energifrågor samt relevant utbildning på högskolenivå.
• Förmåga att ta till sig och tillämpa ny information, arbeta både enskilt och i grupp samt att arbeta i parallella projekt.
• Social förmåga då tjänsten innebär mycket externa kontakter.
• Goda kunskaper i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Det är meriterande om du har erfarenhet/kunskap från ett eller flera av följande områden:
• Kontaktnät och/eller erfarenhet att arbeta med (små och medelstora) företag.
• Kunskap kring hur kommuner, regioner och liknande politiska organisationer är organiserade och fattar beslut.
• Projektledning.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du passar in i arbetslaget. Läs mer om vår verksamhet och våra projekt på hallbarutvecklingvast.se.

Anställningsform: Allmän visstidsanställning, heltid september-december 2017.Tjänsteorten är Göteborg och anställningen är förenad med en del resande, framförallt i Västra Götaland. Arbetsgivare är Dalslands Miljö och Energiförbund.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, så skicka din ansökan redan idag. Tillträde snarast!

Ansökan, gärna med löneanspråk, skickas till info@hallbarutvecklingvast.se
eller Hållbar utveckling Väst, Hugo Grauers gata 5B, 411 33 Göteborg.

För mer information kontakta:
Nardono Nimpuno, verksamhetsledare, nardono.nimpuno@hallbarutvecklingvast.se

Fler nyheter

”Solceller för villatak” - regler, teknik och ekonomi för dig som vill producera egen solel

Taklutning, väderstreck och anläggningsstorlek - en villaägare som vill börja producera egen solel ställs inför många frågor. I rapporten ”Solceller för villatak” hittar du information om regler, teknik och ekonomi vid installation av en småskalig solcellsanläggning i Sverige.

Ledig tjänst: Projektmedarbetare för projekt inom energieffektivisering

Vi söker nu en projektmedarbetare för anställning från september 2017. Vi söker dig som vill arbeta aktivt med hållbar samhällsutveckling och omställning till ett hållbart energisystem. Tillsammans med övriga anställda arbetar du kreativt i projektform med många externa kontakter.

Kungälvs kommun utvecklar koncept för energieffektiva förskolor

Ett färdigt paket med åtgärder att ta till vid renovering av gamla förskolor. Det hoppas Kungälvs kommun få ut av sitt deltagande i Interreg-projektet Green Building A-Z.
– Och i förlängning, om det här blir lyckat, så hoppas vi ju också att andra kommuner ska anamma det, säger projektledaren Svante Svensson.

”Arbetet i nätverket bidrar positivt till miljö och klimat, samtidigt som vi sparar pengar”

Hallå där, Lisbeth Höglund, delägare till Triumfglass i Göteborg! Ni deltar i energieffektiviseringsnätverket för industrier och fastigheter i Västsverige. Varför är det viktigt för er att delta i ett sånt här nätverk?

Framtidens energikälla på Sveriges soligaste öar - seminarium om solceller

Den 4 juli anordnade Energi- och klimatrådgivana i Bohuslän ett seminarum om solceller på Koster öarna. Ta del av utbildningsmaterialet här.