ales-krivec-209366-unsplash.jpg
Foto: Photo by Ales Krivec

Innovationskluster för flytande biogas beviljat

Vi rundar av året med en lättsam och trevlig nyhet, nämligen att Energimyndigheten äntligen beviljat ansökan om Innovationskluster för flytande biogas!

I mitten av december kom det efterlängtade beskedet att Energigas Sverige får 5 miljoner till ett Innovationskluster för flytande biogas. Projektet kommer gå under namnet Drive LBG med syftet att samla, demonstrera och öka kunskapen, innovationskraften och utvecklingsmöjligheterna med hållbara LBG-lösningar.

Ett par dagar senare föll ytterligare en pusselbit i projektet på plats när 101 miljoner för investeringsstöd och demonstration av teknik för LBG beviljdes. Den uppmärksamme läsaren undrar nu förstås vad som händer med resterande utlysta medel (totalt 195 miljoner)? Kvarvarande medel är i skrivande stund helt enkelt inte beslutade om ännu, men målsättningen är att beslut ska tas under våren 2019. Både beslutet kring de 101 miljonerna samt resterande medel är dock under förutsättning att medel finns. Det blir med andra ord upp till kommande regering och budget hur mycket pengar som i slutändan verkligen kommer ut och bidrar till att bygga upp den nationella marknaden för LBG.

Med denna förhoppningsfulla men fortsatt något osäkra nyhet vill vi önska er alla en riktigt god jul. Vi ses 2019!

Biogas Väst

 

Fler nyheter

Passa på att ansöka om energikartläggningsstödet

Den 30 april 2019 är sista datumet att ansöka om det ekonomiska stödet för energikartläggning i små och medelstora företag. Passa på att söka, så kan ni göra kartläggningen senare. Vi hjälper er genom processen före, under och efter ansökan!

Bussupphandling Sjuhärad + Öckerö är klar

Det blev inte några biogasbussar (0 st) överhuvudtaget när Västtrafik nyss avslutad upphandlingen av busstrafik i Sjuhärad och Öckerö.

Tankstation för flytande Biogas i Götene

Sveriges sjunde tankställe för flytande metangas och det första inom ramen för klimatklivet invigdes i onsdags (2018-03-13) i Götene, Västra Götaland.

Svårt att hitta bra alternativ till konstgräsplaner

Rapporterna om konstgräsplaners negativa effekter på miljön har de senaste åren haglat tätt. Och när 90 procent av alla planer tillhör kommunala anläggningar blir frågan ständigt aktuell för landets kommuner. Vid den senaste träffen med Kommunnätverket för hållbar utveckling var temat plast och hur vi i framtiden bättre kan hantera bland annat konstgräsplaner.

Peter i radio - "Jättebra att vi blir upprörda"

Peter Rydberg, energi- och klimatrådgivare i Borås pratar om hushållmaskiner och vad man kan göra när den går sönder, i stället för att köpa nytt