hus.jpg

EKR i Alingsås håller kurs för nyblivna husägare!

Ett hus är ofta livets största investering. Ändå är det inte alla som förstår den komplicerade byggnad de införskaffat. I Alingsås håller kommunens  energi- och klimatrådgivare, Jonas Dahl, kurs för nyblivna husägare.

Kursen, som passande nog heter Första huset, drar igång imorgon, onsdag. Bakom kursen står Alingsås kommun i samarbete med Studiefrämjandet.

Ofta är första husköpet ett renoveringsprojekt och det man köpt kan vara en ganska komplicerad konstruktion som kan ha ändrats under årens gång. Till exempel kan tidigare husägare ha ändrat på  el, ventilation, isolering eller dränering, och det är inte alltid till det bättre, det har snarare ”blivit som det blivit”.

Det är viktigt att förstå konsturktionen bakom. Under kursen får man hjälp att förstå de koplexa delar som ett hus består av och lär sig hur man skall tänka för at tdet skall bli rätt.

Läs mer i Alingsås tidning: https://www.alingsastidning.se/2018/09/lar-dig-mer-om-huset/

Fler nyheter

Renare stränder med unik strandstädarkarta

Nedskräpningen av stränder och vatten gör sig extra påmint när sommaren närmar sig. Enligt mätningar som görs regelbundet i Nordsjöområdet är västkusten i särklass skräpigast med 20 upphittade plastbitar per kvadratdecimeter. Men kommunerna längs Bohuskusten har gått samman och tagit fram en strandstädarkarta – där alla kan hjälpa till att få stränderna renare.

Webbutbildning om klimatsmart mat och hälsosamma måltider

Länk till en webbutbildning framtagen av VGR om klimatsmart mat och hälsosamma måltider

En sammanfattning från Gasdagarna

Gasbranschen träffades under två intensiva dagar i Båstad den 15-16 maj. Biogasen tog stor plats på konferensen och här kommer lite noteringar om aktuell information som förmedlades

Tunga arbetsfordon på gång

CNH med tunga varumärken som Iveco, New Holland etc har nyligen slutit en biogasöverenskommelse med Italienska staten och lanserat ett nytt hjullastarkoncept som drivs på gas.

Falköping bygger ut biogasproduktionen!

Det satsas på ökad biogasproduktion i Falköping