hus.jpg

EKR i Alingsås håller kurs för nyblivna husägare!

Ett hus är ofta livets största investering. Ändå är det inte alla som förstår den komplicerade byggnad de införskaffat. I Alingsås håller kommunens  energi- och klimatrådgivare, Jonas Dahl, kurs för nyblivna husägare.

Kursen, som passande nog heter Första huset, drar igång imorgon, onsdag. Bakom kursen står Alingsås kommun i samarbete med Studiefrämjandet.

Ofta är första husköpet ett renoveringsprojekt och det man köpt kan vara en ganska komplicerad konstruktion som kan ha ändrats under årens gång. Till exempel kan tidigare husägare ha ändrat på  el, ventilation, isolering eller dränering, och det är inte alltid till det bättre, det har snarare ”blivit som det blivit”.

Det är viktigt att förstå konsturktionen bakom. Under kursen får man hjälp att förstå de koplexa delar som ett hus består av och lär sig hur man skall tänka för at tdet skall bli rätt.

Läs mer i Alingsås tidning: https://www.alingsastidning.se/2018/09/lar-dig-mer-om-huset/

Fler nyheter

Naturvårdsverkets luftvårdsprogram lyfter biogasen

Naturvårdsverket lämnade 1 februari över ett förslag till regeringen på Nationellt luftvårdsprogram, syftet är att Programmets innehåll skall styra de åtgärder och styrmedel Sverige behöver genomföra för att uppnå nationella utsläppsminskningar enligt EU:s nya takdirektiv och bidrar till en bättre luftmiljö.

Klimatklivet och ny regering

Klimatklivets framtid har under regeringsskiftet varit osäker. I S-MP-C-L-överenskommelsen sägs att Klimatklivet ska ”effektiviseras och utvecklas” och därmed fortsätta. 

God fortsättning i ny organisation!

Hej alla och god fortsättning! Hoppas ni hade goa helger och inte var alltför frustrerade över Klimatklivets utveckling. Vi på Biogas Väst kände en viss besvikelse, det ska erkännas, men när dimman nu har skingrats är vi övertygade om att marknaden för biogasen kommer fortsätta rulla framåt - om än kanske i en något långsammare takt.

Nu heter vi Energikontor Väst

Nytt år. Nytt namn. Ny organisation. Men samma medarbetare, samma kontor och samma engagemang för energiomställning och klimat. Från och med nu heter vi Energikontor Väst och är en del av Innovatum – med massor av spännande möjligheter till utveckling.

Innovationskluster för flytande biogas beviljat

Vi rundar av året med en lättsam och trevlig nyhet, nämligen att Energimyndigheten äntligen beviljat ansökan om Innovationskluster för flytande biogas!