winners-picture.jpg

Meva Energy vinner CleanConnect 2018

Meva Energy vinner tävling bland Kinesiska investerare

Under September 2018 bjöds 35 europeiska teknikföretag med hållbarhetsfokus till Köpenhamn för att träffa kinesiska investerare och potentiella partners och deltog samtidigt i EU-China Cleantech Competition.

Fem företag gick vidare och fick delta i finalen the CleanConnect 2018 summit som hölls i Nanjing. Meva Energy var en av finalisterna.  

Vi kan nu meddela att Meva Energy står som vinnare med jurymotiveringen:  

“Meva Energy´s innovative biomass gasification technology faces a strong market interest in China. There is a substantial need for circular conversion technologies both in order to reduce and valorize waste streams and in order to produce renewable energy. Further, Meva Energy´s approach of producing low-calorific biogas instead of pure biomethane or SNG is a very relevant business model to cut production costs of renewable energy.”

http://mevaenergy.com/news-downloads/

Fler nyheter

Naturvårdsverkets luftvårdsprogram lyfter biogasen

Naturvårdsverket lämnade 1 februari över ett förslag till regeringen på Nationellt luftvårdsprogram, syftet är att Programmets innehåll skall styra de åtgärder och styrmedel Sverige behöver genomföra för att uppnå nationella utsläppsminskningar enligt EU:s nya takdirektiv och bidrar till en bättre luftmiljö.

Klimatklivet och ny regering

Klimatklivets framtid har under regeringsskiftet varit osäker. I S-MP-C-L-överenskommelsen sägs att Klimatklivet ska ”effektiviseras och utvecklas” och därmed fortsätta. 

God fortsättning i ny organisation!

Hej alla och god fortsättning! Hoppas ni hade goa helger och inte var alltför frustrerade över Klimatklivets utveckling. Vi på Biogas Väst kände en viss besvikelse, det ska erkännas, men när dimman nu har skingrats är vi övertygade om att marknaden för biogasen kommer fortsätta rulla framåt - om än kanske i en något långsammare takt.

Nu heter vi Energikontor Väst

Nytt år. Nytt namn. Ny organisation. Men samma medarbetare, samma kontor och samma engagemang för energiomställning och klimat. Från och med nu heter vi Energikontor Väst och är en del av Innovatum – med massor av spännande möjligheter till utveckling.

Innovationskluster för flytande biogas beviljat

Vi rundar av året med en lättsam och trevlig nyhet, nämligen att Energimyndigheten äntligen beviljat ansökan om Innovationskluster för flytande biogas!