ellen-och-christin.jpg
Foto: Lars Magnusson

Nya Regionala Utvecklingssamordnare på plats på Hållbar utveckling Väst

Många av er har redan hunit komma i kontakt med en eller båda av oss nya regionala samordnare i nätverket. Här kommer en presentation av Christin och Ellen för att lära känna oss lite bättre.

På Kick-offen 2-3 mars var det första gången som vi nya samordnare på Hållbar utveckling Väst hade möjlighet att träffa er som jobbar som EKR i regionen. Ni andra har förmodligen kommit i kontakt med Christin under planeringen av nätverksträffen, och nu är även Ellen på plats på Hållbar utveckling Väst för att stötta Christin i arbetet.

Christin kommer närmast från Miljöbron där hon jobbat med utbildning, projektförmedling och kommunikation. Hon har läst miljövetenskap på Södertörns Högskola och har en bred kunskap i miljö- och hållbarhetsfrågor. Mest intressant är stadsutveckling och beteendefrågor. Christins roll i nätverket för Energi- och klimatrådgivare är projektledare. Hon har övergripande ansvar för planering och är även insatt i er roll som EKR. Det är Christin ni främst vänder er till med frågor. Utöver EKR-nätverket jobbar Christin även som samordnare i Kommunnätverket för hållbar utveckling. Fritiden spenderar Christin helst på sin cykel, med en god bok eller i klätterhallen.

Ellen är också miljövetare, utbildad på Göteborgs Universitet där hon även har läst statsvetenskap. Hon har tidigare jobbat på Lerums kommun och på Kretslopp och vattenförvaltningen, Göteborgs Stad. Ellens favoritämnen på miljöområdet är hållbar mat och konsumtion. I EKR-nätverket kommer Ellen jobba lite mer i bakgrunden, bland annat med hemsidan och med planering av nätverksträffarna. I och med det kan hon komma att kontakta er i nätverket. Utöver EKR-nätverket jobbar Ellen med flera andra projekt på HUV, bland annat Green Building A-Z och Energilyftet. Ellen ägnar sig helst åt friluftsliv på fritiden, allra helst skidåkning och segling.

Hör bara av er om ni undrar något mer.

Fler nyheter

På utbildning för att driva byggnader hållbart

"Ventilauktoritet, är det någon som hört om det tidigare?" Peter Karlsson tittar ut över mötesrummet. Det är utbildningsdag för driftpersonal från Kungälvs och Lidköpings kommuner, inom Interregprojektet Green Building A-Z och dagens fokus är värmesystem – en central del i att kunna sköta en byggnad så hållbart som möjligt.

"Alla ska ha ett hum om energifrågorna"

Håll det enkelt, stå på dig och involvera hela organisationen. De råden ger Christer Kilersjö, vd, Eksta Bostads AB i Kungsbacka, till den som vill bygga hållbart. Han var en av talarna när kommunnätverket i Interregprojektet Green Building A-Z träffades i Lidköping.

"Energieffektivisering har lyfts och kommit högre upp på agendan"

Efter ett år i nätverk för energieffektivisering har de deltagande företagen börjat se resultat av sitt arbete. Mycket handlar om inspiration, ny kunskap och om att frågorna kommit upp på dagordningen.
– Nu kommer det bli intressant att se hur alla paketerar lönsamma lösningar hos sig när de gjort sina energikartläggningar klart, säger Helena Runger från Aranäs fastigheter i Kungsbacka.

Första solelanläggningen i Sol i Väst II installerad

410 m² solceller som ger el till äldreboendet Solrosen - först ut att installera och slutbesiktiga en solelanläggning inom Sol i Väst II blev Stubo i Ulricehamn.

Företag från tre län träffas för inspirationsdag om energieffektivisering

Runt om i landet pågår just nu en satsning på nätverk med små och medelstora företag som tillsammans ska effektivisera sin energianvändning. Totalt deltar cirka 300 företag. Nu träffas deltagande företag från Västra Götaland, Värmland och Halland för första gången utanför de egna nätverken för att byta erfarenheter och inspireras.