ellen-och-christin.jpg
Foto: Lars Magnusson

Nya Regionala Utvecklingssamordnare på plats på Hållbar utveckling Väst

Många av er har redan hunit komma i kontakt med en eller båda av oss nya regionala samordnare i nätverket. Här kommer en presentation av Christin och Ellen för att lära känna oss lite bättre.

På Kick-offen 2-3 mars var det första gången som vi nya samordnare på Hållbar utveckling Väst hade möjlighet att träffa er som jobbar som EKR i regionen. Ni andra har förmodligen kommit i kontakt med Christin under planeringen av nätverksträffen, och nu är även Ellen på plats på Hållbar utveckling Väst för att stötta Christin i arbetet.

Christin kommer närmast från Miljöbron där hon jobbat med utbildning, projektförmedling och kommunikation. Hon har läst miljövetenskap på Södertörns Högskola och har en bred kunskap i miljö- och hållbarhetsfrågor. Mest intressant är stadsutveckling och beteendefrågor. Christins roll i nätverket för Energi- och klimatrådgivare är projektledare. Hon har övergripande ansvar för planering och är även insatt i er roll som EKR. Det är Christin ni främst vänder er till med frågor. Utöver EKR-nätverket jobbar Christin även som samordnare i Kommunnätverket för hållbar utveckling. Fritiden spenderar Christin helst på sin cykel, med en god bok eller i klätterhallen.

Ellen är också miljövetare, utbildad på Göteborgs Universitet där hon även har läst statsvetenskap. Hon har tidigare jobbat på Lerums kommun och på Kretslopp och vattenförvaltningen, Göteborgs Stad. Ellens favoritämnen på miljöområdet är hållbar mat och konsumtion. I EKR-nätverket kommer Ellen jobba lite mer i bakgrunden, bland annat med hemsidan och med planering av nätverksträffarna. I och med det kan hon komma att kontakta er i nätverket. Utöver EKR-nätverket jobbar Ellen med flera andra projekt på HUV, bland annat Green Building A-Z och Energilyftet. Ellen ägnar sig helst åt friluftsliv på fritiden, allra helst skidåkning och segling.

Hör bara av er om ni undrar något mer.

Fler nyheter

Storsatsning på solel för fastighetsägare i Västra Götaland

Nu tar Västsveriges privata fastighetsägare tag i solenergifrågan på allvar. Med finansiering från Länsstyrelsen i Västra Götaland, Västra Götalandsregionen och Fastighetsägarna GFR startas nu en omfattande och unik utbildning för att få fler fastighetsägare att våga investera i solel.

Framtidsspaningar om biogasens roll och hur vi drar nytta av det i Västsverige

Spännande frukostseminarium med framtidsspaningar och trender för biogasens framtida utveckling

Projektmedel för biogasutveckling

Har ni projekt på gång som kan bidra till utvecklingen för biogas i Västra Götaland? Eller har ni idéer om var en ökad samverkan inom biogasområdet kan göra störst nytta? Här tipsar vi om var det finns stöd att söka.

Kostnadsfri experthjälp och rådgivning

Tack vare projektet Biogas 2020 finns nu möjlighet att få rådgivning och experthjälp inom biogasproduktionens värdekedja.

Västsvensk kraftsamling för biogas 2017-2020

19 Januari, 2017

Ökad användning och ökad produktion av biogas är målet.