ellen-och-christin.jpg
Foto: Lars Magnusson

Nya Regionala Utvecklingssamordnare på plats på Hållbar utveckling Väst

Många av er har redan hunit komma i kontakt med en eller båda av oss nya regionala samordnare i nätverket. Här kommer en presentation av Christin och Ellen för att lära känna oss lite bättre.

På Kick-offen 2-3 mars var det första gången som vi nya samordnare på Hållbar utveckling Väst hade möjlighet att träffa er som jobbar som EKR i regionen. Ni andra har förmodligen kommit i kontakt med Christin under planeringen av nätverksträffen, och nu är även Ellen på plats på Hållbar utveckling Väst för att stötta Christin i arbetet.

Christin kommer närmast från Miljöbron där hon jobbat med utbildning, projektförmedling och kommunikation. Hon har läst miljövetenskap på Södertörns Högskola och har en bred kunskap i miljö- och hållbarhetsfrågor. Mest intressant är stadsutveckling och beteendefrågor. Christins roll i nätverket för Energi- och klimatrådgivare är projektledare. Hon har övergripande ansvar för planering och är även insatt i er roll som EKR. Det är Christin ni främst vänder er till med frågor. Utöver EKR-nätverket jobbar Christin även som samordnare i Kommunnätverket för hållbar utveckling. Fritiden spenderar Christin helst på sin cykel, med en god bok eller i klätterhallen.

Ellen är också miljövetare, utbildad på Göteborgs Universitet där hon även har läst statsvetenskap. Hon har tidigare jobbat på Lerums kommun och på Kretslopp och vattenförvaltningen, Göteborgs Stad. Ellens favoritämnen på miljöområdet är hållbar mat och konsumtion. I EKR-nätverket kommer Ellen jobba lite mer i bakgrunden, bland annat med hemsidan och med planering av nätverksträffarna. I och med det kan hon komma att kontakta er i nätverket. Utöver EKR-nätverket jobbar Ellen med flera andra projekt på HUV, bland annat Green Building A-Z och Energilyftet. Ellen ägnar sig helst åt friluftsliv på fritiden, allra helst skidåkning och segling.

Hör bara av er om ni undrar något mer.

Fler nyheter

Europeiska Trafikantveckan 16-22 september 2017

Den 16-22 september 2017 är det dags för den årliga Europeiska Trafikantveckan. En vecka full av aktiviteter i hela regionen för att främja hållbart resande. 

”Solceller för villatak” - regler, teknik och ekonomi för dig som vill producera egen solel

Taklutning, väderstreck och anläggningsstorlek - en villaägare som vill börja producera egen solel ställs inför många frågor. I rapporten ”Solceller för villatak” hittar du information om regler, teknik och ekonomi vid installation av en småskalig solcellsanläggning i Sverige.

Kungälvs kommun utvecklar koncept för energieffektiva förskolor

Ett färdigt paket med åtgärder att ta till vid renovering av gamla förskolor. Det hoppas Kungälvs kommun få ut av sitt deltagande i Interreg-projektet Green Building A-Z.
– Och i förlängning, om det här blir lyckat, så hoppas vi ju också att andra kommuner ska anamma det, säger projektledaren Svante Svensson.

”Arbetet i nätverket bidrar positivt till miljö och klimat, samtidigt som vi sparar pengar”

Hallå där, Lisbeth Höglund, delägare till Triumfglass i Göteborg! Ni deltar i energieffektiviseringsnätverket för industrier och fastigheter i Västsverige. Varför är det viktigt för er att delta i ett sånt här nätverk?

Framtidens energikälla på Sveriges soligaste öar - seminarium om solceller

Den 4 juli anordnade Energi- och klimatrådgivana i Bohuslän ett seminarum om solceller på Koster öarna. Ta del av utbildningsmaterialet här.