puffbild-klimatklivet.jpg

Sök medel från Klimatklivet till Biogasprojekt!

Nu närmar sig årets sista chans att söka medel från Klimatklivet med stormsteg! Den 27 augusti öppnar ansökan.

Hittills i år har 10 åtgärder beviljats medel om totalt 37 miljoner kronor i Västra Götaland, en sammanlagd finansieringsgrad på 52%. I fjol var det endast fyra åtgärder som beviljades medel, men den totala summan var på hela 55 miljoner. 40 av dessa gick då till Meva Energy för att utveckla koldioxidfri mjukpapperstorkning. Det torde således finnas utrymme för både fler och större satsningar på biogas i Klimatklivets budget för 2018.

Om vi kan så vill vi på Biogas Väst förstås hjälpa er till dessa pengar. Därför erbjuder vi nu i samarbete med Länsstyrelsen Västra Götaland riktad handledning i hur du skriver just din ansökan.

Låter det intressant? Hör i så fall av dig senast den 1 september till joel.karlberg@hallbarutvecklingvast.se

Fler nyheter

God fortsättning i ny organisation!

Hej alla och god fortsättning! Hoppas ni hade goa helger och inte var alltför frustrerade över Klimatklivets utveckling. Vi på Biogas Väst kände en viss besvikelse, det ska erkännas, men när dimman nu har skingrats är vi övertygade om att marknaden för biogasen kommer fortsätta rulla framåt - om än kanske i en något långsammare takt.

Nu heter vi Energikontor Väst

Nytt år. Nytt namn. Ny organisation. Men samma medarbetare, samma kontor och samma engagemang för energiomställning och klimat. Från och med nu heter vi Energikontor Väst och är en del av Innovatum – med massor av spännande möjligheter till utveckling.

Innovationskluster för flytande biogas beviljat

Vi rundar av året med en lättsam och trevlig nyhet, nämligen att Energimyndigheten äntligen beviljat ansökan om Innovationskluster för flytande biogas!

Det började med ett brev

Säve Plantskola, som etablerades redan 1947, drivs idag av syskonen Marie Andersson och Rickard Nordström. Förutom 4,5 hektar odlingsmark har man också 7 växthus samt 500 m2 hall för maskiner, kontor och packning. Framförallt växthusen värmdes upp med hjälp av en oljepanna för att hålla en frostfri miljö. Tills något hände en dag...

Rapport Biogasdriven färjeled – Hönöleden.

Nu finns en ny version av rapporten  Biogasdriven färjeled – Hönöleden.