puffbild-klimatklivet.jpg

Sök medel från Klimatklivet till Biogasprojekt!

Nu närmar sig årets sista chans att söka medel från Klimatklivet med stormsteg! Den 27 augusti öppnar ansökan.

Hittills i år har 10 åtgärder beviljats medel om totalt 37 miljoner kronor i Västra Götaland, en sammanlagd finansieringsgrad på 52%. I fjol var det endast fyra åtgärder som beviljades medel, men den totala summan var på hela 55 miljoner. 40 av dessa gick då till Meva Energy för att utveckla koldioxidfri mjukpapperstorkning. Det torde således finnas utrymme för både fler och större satsningar på biogas i Klimatklivets budget för 2018.

Om vi kan så vill vi på Biogas Väst förstås hjälpa er till dessa pengar. Därför erbjuder vi nu i samarbete med Länsstyrelsen Västra Götaland riktad handledning i hur du skriver just din ansökan.

Låter det intressant? Hör i så fall av dig senast den 1 september till joel.karlberg@hallbarutvecklingvast.se

Fler nyheter

Jonas står redo att svara på invånarnas frågor!

Jonas Dahl, Energi- och klimatrådgivre i Alingsås kommun brinner för energifrågorna och står redo att svara på invånarnas frågor!

Utredningen som får biogasen att lyfta!

Det behövs en gemensam strategi och långsiktig förutsägbarhet för att produktionen och användningen av biogas ska få verklig fart. Det var två synpunkter som framhölls när biogasbranschen i Västra Götaland träffade regeringens utredare på Biogas Västs välbesökta seminarium.

Fyra nya biogasmackar öppnar i Fyrbodal!

Under torsdag och fredag 8-9 november är det dags att inviga fyra efterlängtade tankstationer för närproducerad biogas i Bengtsfors, Dals Ed, Mellerud och Strömstad.

Ledig tjänst: Projektledare för nätverk inom energieffektivisering

Vill du arbeta med att hjälpa små och medelstora företag att minska sin miljöpåverkan? Vi söker nu en projektledare för tillsvidareanställning till våra företagsprojekt inom energieffektivisering.

Ändrade vanor nästa steg för energisnål förskola

Efter ett år i nyrenoverade lokaler har Hagaängs förskola i Lidköping, som är ett av pilotprojekten i Interregprojektet Green Building A-Z, halverat sin energianvändning. Detta tack vare en renovering med minskad energiåtgång som mål och förbättrad koll på klimat och driftinställningar. Nu tar kommunen nästa steg - att förändra beteendet hos personal och barn på förskolan.