wp_000246.jpg
Foto: Sara-Linnéa Östervall
Skövde kommun planerar sin solcellsinstallation

Solig stämning på första träffen i Sol i Väst

Stämningen var på topp när drygt femtio personer samlades i Göteborg 29 januari, för att sätta igång överenskommelsen Sol i Väst. Förutom att träffa varandra fick de under dagen också lära sig mer om förstudier för solcellsanläggningar, och mingla med konsulter som kan hjälpa till i processen.

De flesta av deltagarna representerade de 21 organisationer som skrivit på överenskommelsen, men på plats fanns även föreläsare, konsulter och andra inbjudna gäster.

"Vi är mycket nöjda med dagen" säger Sari Strömblad, ledare för överenskommelsen på Skövde kommun. "Vi hade höga förväntningar, men det blev till och med ännu bättre än vad vi hade väntat oss!" Utvärderingen från dagen pekar åt samma håll - de flesta deltagarna var mycket nöjda med helheten. Många olika programpunkter lyftes som det bästa, exempelvis var Lars Andréns föreläsning om vad man bör tänka på i en förstudie mycket uppskattad, liksom de korta presentationerna av olika konsulter under eftermiddagen.

Alla presentationer och dokumentation från dagen går att ta del av här.Lerums kommun begrundar tidsplaneringen för sin solcellsinstallation.Lerums kommun begrundar tidsplaneringen för sin solcellsinstallation.

Fler nyheter

God fortsättning i ny organisation!

Hej alla och god fortsättning! Hoppas ni hade goa helger och inte var alltför frustrerade över Klimatklivets utveckling. Vi på Biogas Väst kände en viss besvikelse, det ska erkännas, men när dimman nu har skingrats är vi övertygade om att marknaden för biogasen kommer fortsätta rulla framåt - om än kanske i en något långsammare takt.

Nu heter vi Energikontor Väst

Nytt år. Nytt namn. Ny organisation. Men samma medarbetare, samma kontor och samma engagemang för energiomställning och klimat. Från och med nu heter vi Energikontor Väst och är en del av Innovatum – med massor av spännande möjligheter till utveckling.

Innovationskluster för flytande biogas beviljat

Vi rundar av året med en lättsam och trevlig nyhet, nämligen att Energimyndigheten äntligen beviljat ansökan om Innovationskluster för flytande biogas!

Det började med ett brev

Säve Plantskola, som etablerades redan 1947, drivs idag av syskonen Marie Andersson och Rickard Nordström. Förutom 4,5 hektar odlingsmark har man också 7 växthus samt 500 m2 hall för maskiner, kontor och packning. Framförallt växthusen värmdes upp med hjälp av en oljepanna för att hålla en frostfri miljö. Tills något hände en dag...

Rapport Biogasdriven färjeled – Hönöleden.

Nu finns en ny version av rapporten  Biogasdriven färjeled – Hönöleden.