Sol i Väst 2013-2016

Sol i Väst är en överenskommelse som syftar till att få kommuner och organisationer i Västra Götaland att investera i solcellsanläggningar. Överenskommelsen är en del av Smart Energi, Västra Götalands klimatstrategi.
wp_000246.jpg
Foto: Sara-Linnéa Östervall
Skövde kommun planerar sin solcellsinstallation

Solig stämning på första träffen i Sol i Väst

Stämningen var på topp när drygt femtio personer samlades i Göteborg 29 januari, för att sätta igång överenskommelsen Sol i Väst. Förutom att träffa varandra fick de under dagen också lära sig mer om förstudier för solcellsanläggningar, och mingla med konsulter som kan hjälpa till i processen.

De flesta av deltagarna representerade de 21 organisationer som skrivit på överenskommelsen, men på plats fanns även föreläsare, konsulter och andra inbjudna gäster.

"Vi är mycket nöjda med dagen" säger Sari Strömblad, ledare för överenskommelsen på Skövde kommun. "Vi hade höga förväntningar, men det blev till och med ännu bättre än vad vi hade väntat oss!" Utvärderingen från dagen pekar åt samma håll - de flesta deltagarna var mycket nöjda med helheten. Många olika programpunkter lyftes som det bästa, exempelvis var Lars Andréns föreläsning om vad man bör tänka på i en förstudie mycket uppskattad, liksom de korta presentationerna av olika konsulter under eftermiddagen.

Alla presentationer och dokumentation från dagen går att ta del av här.Lerums kommun begrundar tidsplaneringen för sin solcellsinstallation.Lerums kommun begrundar tidsplaneringen för sin solcellsinstallation.

Fler nyheter

Ny LBG/LNG tankstation i Mjölby

Stationen i Mjölby uppförs inom ramen för EU-projektet GREAT och blir Östergötlands första tankstation för flytande gasenergi.

Klimatklivet kommer tillbaka i vårändringsbudgeten!

Regeringen med stöd av Centern och Liberalerna har lagt ett förslag på att återinföra och öka klimatklivet och ladda hemma stödet med 750 miljoner till totalt 1,5 miljarder under 2019. 

Nu kör energi- och klimatrådgivningen i Skaraborg igång projektet Klimatsmart Familj!

Följ de deltagande familjerna som genom information, coachning och egna ansträngningar ska uppnå en mer klimatsmart livsstil

Långsiktigt biogasutbyte tvärs över Atlanten

I veckan fick Biogas Väst och Business Region Göteborg (BRG) besök av den stora amerikanska miljöorganisationen Calstart, en fortsättning på ett framgångsrikt kunskapsutbyte som pågått i över 15 år. Samtalen denna gång handlade framförallt om de västsvenska satsningarna på flytande biogas för tunga fordon – och om hur samverkan mellan regionerna ska fortsätta.

Biogassatsningar i Fyrbodal inspirerade på fullsatt frukostmöte

Genom ett unikt samarbete har fyra små kommuner i Fyrbodal lyckats bli det biogastätaste området i Sverige. Här finns tre gånger fler tankställen per invånare än i Göteborg. Det berättade Karin Stenlund, affärs- och miljöstrateg på Fyrbodals kommunalförbund, i dag under Biogas Västs välbesökta frukostträff på Saab Car Museum i Trollhättan.