wp_000246.jpg
Foto: Sara-Linnéa Östervall
Skövde kommun planerar sin solcellsinstallation

Solig stämning på första träffen i Sol i Väst

Stämningen var på topp när drygt femtio personer samlades i Göteborg 29 januari, för att sätta igång överenskommelsen Sol i Väst. Förutom att träffa varandra fick de under dagen också lära sig mer om förstudier för solcellsanläggningar, och mingla med konsulter som kan hjälpa till i processen.

De flesta av deltagarna representerade de 21 organisationer som skrivit på överenskommelsen, men på plats fanns även föreläsare, konsulter och andra inbjudna gäster.

"Vi är mycket nöjda med dagen" säger Sari Strömblad, ledare för överenskommelsen på Skövde kommun. "Vi hade höga förväntningar, men det blev till och med ännu bättre än vad vi hade väntat oss!" Utvärderingen från dagen pekar åt samma håll - de flesta deltagarna var mycket nöjda med helheten. Många olika programpunkter lyftes som det bästa, exempelvis var Lars Andréns föreläsning om vad man bör tänka på i en förstudie mycket uppskattad, liksom de korta presentationerna av olika konsulter under eftermiddagen.

Alla presentationer och dokumentation från dagen går att ta del av här.Lerums kommun begrundar tidsplaneringen för sin solcellsinstallation.Lerums kommun begrundar tidsplaneringen för sin solcellsinstallation.

Fler nyheter

Jonas står redo att svara på invånarnas frågor!

Jonas Dahl, Energi- och klimatrådgivre i Alingsås kommun brinner för energifrågorna och står redo att svara på invånarnas frågor!

Utredningen som får biogasen att lyfta!

Det behövs en gemensam strategi och långsiktig förutsägbarhet för att produktionen och användningen av biogas ska få verklig fart. Det var två synpunkter som framhölls när biogasbranschen i Västra Götaland träffade regeringens utredare på Biogas Västs välbesökta seminarium.

Fyra nya biogasmackar öppnar i Fyrbodal!

Under torsdag och fredag 8-9 november är det dags att inviga fyra efterlängtade tankstationer för närproducerad biogas i Bengtsfors, Dals Ed, Mellerud och Strömstad.

Ledig tjänst: Projektledare för nätverk inom energieffektivisering

Vill du arbeta med att hjälpa små och medelstora företag att minska sin miljöpåverkan? Vi söker nu en projektledare för tillsvidareanställning till våra företagsprojekt inom energieffektivisering.

Ändrade vanor nästa steg för energisnål förskola

Efter ett år i nyrenoverade lokaler har Hagaängs förskola i Lidköping, som är ett av pilotprojekten i Interregprojektet Green Building A-Z, halverat sin energianvändning. Detta tack vare en renovering med minskad energiåtgång som mål och förbättrad koll på klimat och driftinställningar. Nu tar kommunen nästa steg - att förändra beteendet hos personal och barn på förskolan.