file-2.jpeg
Foto: Joel Karlberg

Tung transport och statliga medel

På tisdagsmorgonen den 12 juni anordnade Biogas Väst ett frukostseminarium med fokus på tung transport och vad regeringens satsning på ett innovationskluster för flytande biogas (LBG) innebär.

Mycket har hänt under våren inom båda dessa områden, något som märktes tydligt då det var en pigg och engagerad grupp som träffades, lyssnade och samtalade på Ekocentrum i Göteborg. Gasum och Fordonsgas gav intressanta utblickar kring sina respektive satsningar i regionen, Tomas Thuresson delade med sig av hur Volvos nya gasdrivna euro VI motor tagits emot på marknaden och Ellenor Grundfeldt från Energigas Sverige delade med sig av det senaste kring regeringens utlysningar. Särskilt engagerande var diskussionen kring innovationsklustret för LBG, en fråga som vi på Biogas Väst förstås kommer fortsätta följa noggrant!

Presentationerna som visades hittar du här:

Presentation Gasum 2018-06-19

Presentation Volvo 2018-06-19

Presentation, Senaste nytt om de 200 miljonerna, Ellenor Grundfeldt 2018-06-19

 

 

Fler nyheter

Vad gör DU under trafikantveckan?

Trafikantveckan 16-22 september

Nytt informationscentrum för hållbart byggande

Det nyligen uppstartade Informationscentrum för hållbart byggande (ICHB) hjälper dig att bygga och renovera hållbart med energieffektivisering, materialval och livscykelperspektiv i fokus.

Energidag hos Skara Energi

Skara Energi arrangerar i samarbete med energi- och klimatrådgivarna på Skara kommun en dag med solenergi och elfordon torsdag den 13 september.

Föreläsning i Borås om framtidens energi

I veckan hölls en föreläsning om solceller på Kulturhuset´i Borås.

Jobba med Biogas

Trollhättan energi söker Affärsområdeschef Biogas