file-2.jpeg
Foto: Joel Karlberg

Tung transport och statliga medel

På tisdagsmorgonen den 12 juni anordnade Biogas Väst ett frukostseminarium med fokus på tung transport och vad regeringens satsning på ett innovationskluster för flytande biogas (LBG) innebär.

Mycket har hänt under våren inom båda dessa områden, något som märktes tydligt då det var en pigg och engagerad grupp som träffades, lyssnade och samtalade på Ekocentrum i Göteborg. Gasum och Fordonsgas gav intressanta utblickar kring sina respektive satsningar i regionen, Tomas Thuresson delade med sig av hur Volvos nya gasdrivna euro VI motor tagits emot på marknaden och Ellenor Grundfeldt från Energigas Sverige delade med sig av det senaste kring regeringens utlysningar. Särskilt engagerande var diskussionen kring innovationsklustret för LBG, en fråga som vi på Biogas Väst förstås kommer fortsätta följa noggrant!

Presentationerna som visades hittar du här:

Presentation Gasum 2018-06-19

Presentation Volvo 2018-06-19

Presentation, Senaste nytt om de 200 miljonerna, Ellenor Grundfeldt 2018-06-19

 

 

Fler nyheter

God fortsättning i ny organisation!

Hej alla och god fortsättning! Hoppas ni hade goa helger och inte var alltför frustrerade över Klimatklivets utveckling. Vi på Biogas Väst kände en viss besvikelse, det ska erkännas, men när dimman nu har skingrats är vi övertygade om att marknaden för biogasen kommer fortsätta rulla framåt - om än kanske i en något långsammare takt.

Nu heter vi Energikontor Väst

Nytt år. Nytt namn. Ny organisation. Men samma medarbetare, samma kontor och samma engagemang för energiomställning och klimat. Från och med nu heter vi Energikontor Väst och är en del av Innovatum – med massor av spännande möjligheter till utveckling.

Innovationskluster för flytande biogas beviljat

Vi rundar av året med en lättsam och trevlig nyhet, nämligen att Energimyndigheten äntligen beviljat ansökan om Innovationskluster för flytande biogas!

Det började med ett brev

Säve Plantskola, som etablerades redan 1947, drivs idag av syskonen Marie Andersson och Rickard Nordström. Förutom 4,5 hektar odlingsmark har man också 7 växthus samt 500 m2 hall för maskiner, kontor och packning. Framförallt växthusen värmdes upp med hjälp av en oljepanna för att hålla en frostfri miljö. Tills något hände en dag...

Rapport Biogasdriven färjeled – Hönöleden.

Nu finns en ny version av rapporten  Biogasdriven färjeled – Hönöleden.