file-2.jpeg
Foto: Joel Karlberg

Tung transport och statliga medel

På tisdagsmorgonen den 12 juni anordnade Biogas Väst ett frukostseminarium med fokus på tung transport och vad regeringens satsning på ett innovationskluster för flytande biogas (LBG) innebär.

Mycket har hänt under våren inom båda dessa områden, något som märktes tydligt då det var en pigg och engagerad grupp som träffades, lyssnade och samtalade på Ekocentrum i Göteborg. Gasum och Fordonsgas gav intressanta utblickar kring sina respektive satsningar i regionen, Tomas Thuresson delade med sig av hur Volvos nya gasdrivna euro VI motor tagits emot på marknaden och Ellenor Grundfeldt från Energigas Sverige delade med sig av det senaste kring regeringens utlysningar. Särskilt engagerande var diskussionen kring innovationsklustret för LBG, en fråga som vi på Biogas Väst förstås kommer fortsätta följa noggrant!

Presentationerna som visades hittar du här:

Presentation Gasum 2018-06-19

Presentation Volvo 2018-06-19

Presentation, Senaste nytt om de 200 miljonerna, Ellenor Grundfeldt 2018-06-19

 

 

Fler nyheter

Tung transport och statliga medel

På tisdagsmorgonen den 12 juni anordnade Biogas Väst ett frukostseminarium med fokus på tung transport och vad regeringens satsning på ett innovationskluster för flytande biogas (LBG) innebär.

Energi- och klimatrådgivare fokuserar på solel och hållbara transporter

För att öka kunskapen om hållbara transporter och solel går landets kommunala energi- och klimatrådgivare ihop i ett gemensamt projekt som sträcker sig fram till hösten 2019. Under perioden erbjuds privatpersoner, organisationer och företag fördjupad rådgivning inom respektive fokusområde av sin kommunala energi- och klimatrådgivning.

Lerum vann Laddguldet 2018 - Sveriges bästa elbilskommun!

Juryns motivering ”Lerum är ett föredöme att inspireras av. Under 2017 har ett stort antal elbilar levererats till den kommunala verksamheten, och laddinfrastrukturen för allmänheten har nyligen byggts ut ordentligt. Visionen är att vara Sveriges ledande miljökommun år 2025.”

Brf Biskopsgården 3 – ett lysande exempel!

Energi- och klimatrådgivarna i Göteborg har under 2017 genomfört ett insatsprojekt om energieffektiv belysning för bostadsrättsföreningar i Göteborg och Partille. Ett 60-tal bostadsrättsföreningar har besökts – en har stuckit ut lite extra ur mängden.

"Solceller för mindre aktörer" - regler, teknik och ekonomi för dig som vill producera egen solel

Taklutning, väderstreck och anläggningsstorlek - en villaägare, bostadsrättsförening eller ett företag som vill börja producera egen solel ställs inför många frågor. I rapporten "Solceller för mindre aktörer" hittar du information om regler, teknik och ekonomi vid installation av en småskalig solcellsanläggning.