file-2.jpeg
Foto: Joel Karlberg

Tung transport och statliga medel

På tisdagsmorgonen den 12 juni anordnade Biogas Väst ett frukostseminarium med fokus på tung transport och vad regeringens satsning på ett innovationskluster för flytande biogas (LBG) innebär.

Mycket har hänt under våren inom båda dessa områden, något som märktes tydligt då det var en pigg och engagerad grupp som träffades, lyssnade och samtalade på Ekocentrum i Göteborg. Gasum och Fordonsgas gav intressanta utblickar kring sina respektive satsningar i regionen, Tomas Thuresson delade med sig av hur Volvos nya gasdrivna euro VI motor tagits emot på marknaden och Ellenor Grundfeldt från Energigas Sverige delade med sig av det senaste kring regeringens utlysningar. Särskilt engagerande var diskussionen kring innovationsklustret för LBG, en fråga som vi på Biogas Väst förstås kommer fortsätta följa noggrant!

Presentationerna som visades hittar du här:

Presentation Gasum 2018-06-19

Presentation Volvo 2018-06-19

Presentation, Senaste nytt om de 200 miljonerna, Ellenor Grundfeldt 2018-06-19

 

 

Fler nyheter

Jonas står redo att svara på invånarnas frågor!

Jonas Dahl, Energi- och klimatrådgivre i Alingsås kommun brinner för energifrågorna och står redo att svara på invånarnas frågor!

Utredningen som får biogasen att lyfta!

Det behövs en gemensam strategi och långsiktig förutsägbarhet för att produktionen och användningen av biogas ska få verklig fart. Det var två synpunkter som framhölls när biogasbranschen i Västra Götaland träffade regeringens utredare på Biogas Västs välbesökta seminarium.

Fyra nya biogasmackar öppnar i Fyrbodal!

Under torsdag och fredag 8-9 november är det dags att inviga fyra efterlängtade tankstationer för närproducerad biogas i Bengtsfors, Dals Ed, Mellerud och Strömstad.

Ledig tjänst: Projektledare för nätverk inom energieffektivisering

Vill du arbeta med att hjälpa små och medelstora företag att minska sin miljöpåverkan? Vi söker nu en projektledare för tillsvidareanställning till våra företagsprojekt inom energieffektivisering.

Ändrade vanor nästa steg för energisnål förskola

Efter ett år i nyrenoverade lokaler har Hagaängs förskola i Lidköping, som är ett av pilotprojekten i Interregprojektet Green Building A-Z, halverat sin energianvändning. Detta tack vare en renovering med minskad energiåtgång som mål och förbättrad koll på klimat och driftinställningar. Nu tar kommunen nästa steg - att förändra beteendet hos personal och barn på förskolan.