Biogas Väst

Biogas Väst är ett regionalt samarbete för ökad produktion och användning av biogas i Västra Götaland. Biogas Väst är en samverkansplattform mellan olika aktörer i biogaskedjan, från kommuner och energibolag till jordbruksföretag, fordonsindustri, drivmedelsföretag och forskning.
skovde_biogas.jpg
Lånad bild www.skovdebiogas.se

Vinst för Skövde Biogas AB

Skövde Biogas AB nya ägare redovisar vinst för sitt första verksamhetsår.

Mars 2017 såldes Skövde Biogas AB till Torran Gas Holding AB. Skövde Biogas ägdes innan dess av Göteborgs Energi, som hade 51 procent, och Skövde kommun, som ägde resterande 49 procent av bolaget.Enligt tidningen SLA så betalade Torran Gas ingenting för bolaget. Sammantaget ska biogasbolaget ha kostat Skövde kommun 75 miljoner kronor.

I sin årsredovisning visar nu gasbolaget att bolaget gick med vinst år 2017. Före skatt är den redovisade vinster plus 3,2 miljoner kronor.

– Vi är mycket nöjda. Vi hade lite tur att dieselpriset gick upp vilket gav oss lite mer i ersättning då en del avtal var kopplade till dieselpriset, säger bolagets vd och ägare Tomas Johansson till SLA.

Fler nyheter

Ny LBG/LNG tankstation i Mjölby

Stationen i Mjölby uppförs inom ramen för EU-projektet GREAT och blir Östergötlands första tankstation för flytande gasenergi.

Klimatklivet kommer tillbaka i vårändringsbudgeten!

Regeringen med stöd av Centern och Liberalerna har lagt ett förslag på att återinföra och öka klimatklivet och ladda hemma stödet med 750 miljoner till totalt 1,5 miljarder under 2019. 

Nu kör energi- och klimatrådgivningen i Skaraborg igång projektet Klimatsmart Familj!

Följ de deltagande familjerna som genom information, coachning och egna ansträngningar ska uppnå en mer klimatsmart livsstil

Långsiktigt biogasutbyte tvärs över Atlanten

I veckan fick Biogas Väst och Business Region Göteborg (BRG) besök av den stora amerikanska miljöorganisationen Calstart, en fortsättning på ett framgångsrikt kunskapsutbyte som pågått i över 15 år. Samtalen denna gång handlade framförallt om de västsvenska satsningarna på flytande biogas för tunga fordon – och om hur samverkan mellan regionerna ska fortsätta.

Biogassatsningar i Fyrbodal inspirerade på fullsatt frukostmöte

Genom ett unikt samarbete har fyra små kommuner i Fyrbodal lyckats bli det biogastätaste området i Sverige. Här finns tre gånger fler tankställen per invånare än i Göteborg. Det berättade Karin Stenlund, affärs- och miljöstrateg på Fyrbodals kommunalförbund, i dag under Biogas Västs välbesökta frukostträff på Saab Car Museum i Trollhättan.