skovde_biogas.jpg
Lånad bild www.skovdebiogas.se

Vinst för Skövde Biogas AB

Skövde Biogas AB nya ägare redovisar vinst för sitt första verksamhetsår.

Mars 2017 såldes Skövde Biogas AB till Torran Gas Holding AB. Skövde Biogas ägdes innan dess av Göteborgs Energi, som hade 51 procent, och Skövde kommun, som ägde resterande 49 procent av bolaget.Enligt tidningen SLA så betalade Torran Gas ingenting för bolaget. Sammantaget ska biogasbolaget ha kostat Skövde kommun 75 miljoner kronor.

I sin årsredovisning visar nu gasbolaget att bolaget gick med vinst år 2017. Före skatt är den redovisade vinster plus 3,2 miljoner kronor.

– Vi är mycket nöjda. Vi hade lite tur att dieselpriset gick upp vilket gav oss lite mer i ersättning då en del avtal var kopplade till dieselpriset, säger bolagets vd och ägare Tomas Johansson till SLA.

Fler nyheter

Jonas står redo att svara på invånarnas frågor!

Jonas Dahl, Energi- och klimatrådgivre i Alingsås kommun brinner för energifrågorna och står redo att svara på invånarnas frågor!

Utredningen som får biogasen att lyfta!

Det behövs en gemensam strategi och långsiktig förutsägbarhet för att produktionen och användningen av biogas ska få verklig fart. Det var två synpunkter som framhölls när biogasbranschen i Västra Götaland träffade regeringens utredare på Biogas Västs välbesökta seminarium.

Fyra nya biogasmackar öppnar i Fyrbodal!

Under torsdag och fredag 8-9 november är det dags att inviga fyra efterlängtade tankstationer för närproducerad biogas i Bengtsfors, Dals Ed, Mellerud och Strömstad.

Ledig tjänst: Projektledare för nätverk inom energieffektivisering

Vill du arbeta med att hjälpa små och medelstora företag att minska sin miljöpåverkan? Vi söker nu en projektledare för tillsvidareanställning till våra företagsprojekt inom energieffektivisering.

Ändrade vanor nästa steg för energisnål förskola

Efter ett år i nyrenoverade lokaler har Hagaängs förskola i Lidköping, som är ett av pilotprojekten i Interregprojektet Green Building A-Z, halverat sin energianvändning. Detta tack vare en renovering med minskad energiåtgång som mål och förbättrad koll på klimat och driftinställningar. Nu tar kommunen nästa steg - att förändra beteendet hos personal och barn på förskolan.