skovde_biogas.jpg
Lånad bild www.skovdebiogas.se

Vinst för Skövde Biogas AB

Skövde Biogas AB nya ägare redovisar vinst för sitt första verksamhetsår.

Mars 2017 såldes Skövde Biogas AB till Torran Gas Holding AB. Skövde Biogas ägdes innan dess av Göteborgs Energi, som hade 51 procent, och Skövde kommun, som ägde resterande 49 procent av bolaget.Enligt tidningen SLA så betalade Torran Gas ingenting för bolaget. Sammantaget ska biogasbolaget ha kostat Skövde kommun 75 miljoner kronor.

I sin årsredovisning visar nu gasbolaget att bolaget gick med vinst år 2017. Före skatt är den redovisade vinster plus 3,2 miljoner kronor.

– Vi är mycket nöjda. Vi hade lite tur att dieselpriset gick upp vilket gav oss lite mer i ersättning då en del avtal var kopplade till dieselpriset, säger bolagets vd och ägare Tomas Johansson till SLA.

Fler nyheter

Vad gör DU under trafikantveckan?

Trafikantveckan 16-22 september

Nytt informationscentrum för hållbart byggande

Det nyligen uppstartade Informationscentrum för hållbart byggande (ICHB) hjälper dig att bygga och renovera hållbart med energieffektivisering, materialval och livscykelperspektiv i fokus.

Energidag hos Skara Energi

Skara Energi arrangerar i samarbete med energi- och klimatrådgivarna på Skara kommun en dag med solenergi och elfordon torsdag den 13 september.

Föreläsning i Borås om framtidens energi

I veckan hölls en föreläsning om solceller på Kulturhuset´i Borås.

Jobba med Biogas

Trollhättan energi söker Affärsområdeschef Biogas