skovde_biogas.jpg
Lånad bild www.skovdebiogas.se

Vinst för Skövde Biogas AB

Skövde Biogas AB nya ägare redovisar vinst för sitt första verksamhetsår.

Mars 2017 såldes Skövde Biogas AB till Torran Gas Holding AB. Skövde Biogas ägdes innan dess av Göteborgs Energi, som hade 51 procent, och Skövde kommun, som ägde resterande 49 procent av bolaget.Enligt tidningen SLA så betalade Torran Gas ingenting för bolaget. Sammantaget ska biogasbolaget ha kostat Skövde kommun 75 miljoner kronor.

I sin årsredovisning visar nu gasbolaget att bolaget gick med vinst år 2017. Före skatt är den redovisade vinster plus 3,2 miljoner kronor.

– Vi är mycket nöjda. Vi hade lite tur att dieselpriset gick upp vilket gav oss lite mer i ersättning då en del avtal var kopplade till dieselpriset, säger bolagets vd och ägare Tomas Johansson till SLA.

Fler nyheter

God fortsättning i ny organisation!

Hej alla och god fortsättning! Hoppas ni hade goa helger och inte var alltför frustrerade över Klimatklivets utveckling. Vi på Biogas Väst kände en viss besvikelse, det ska erkännas, men när dimman nu har skingrats är vi övertygade om att marknaden för biogasen kommer fortsätta rulla framåt - om än kanske i en något långsammare takt.

Nu heter vi Energikontor Väst

Nytt år. Nytt namn. Ny organisation. Men samma medarbetare, samma kontor och samma engagemang för energiomställning och klimat. Från och med nu heter vi Energikontor Väst och är en del av Innovatum – med massor av spännande möjligheter till utveckling.

Innovationskluster för flytande biogas beviljat

Vi rundar av året med en lättsam och trevlig nyhet, nämligen att Energimyndigheten äntligen beviljat ansökan om Innovationskluster för flytande biogas!

Det började med ett brev

Säve Plantskola, som etablerades redan 1947, drivs idag av syskonen Marie Andersson och Rickard Nordström. Förutom 4,5 hektar odlingsmark har man också 7 växthus samt 500 m2 hall för maskiner, kontor och packning. Framförallt växthusen värmdes upp med hjälp av en oljepanna för att hålla en frostfri miljö. Tills något hände en dag...

Rapport Biogasdriven färjeled – Hönöleden.

Nu finns en ny version av rapporten  Biogasdriven färjeled – Hönöleden.