Energieffektiv belysning i flerbostadshus

Stöd till energi- och klimatrådgivarna i rådgivningen till bostadsrättsföreningar och andra mindre fastighetsägare, med belysningsfrågan som ingång.

Energieffektiv belysning i flerbostadshus

Projektet inleds med en enklare utbildning kring belysning i flerbostadshus. Nästa steg är att de deltagande rådgivarna besöker mindre fastighetsägare för att rådge om energieffektivisering med fokus på belysning. Vi ska också gemensamt samla in goda belysningsexempel. Projektet avslutas med Upplysningsresor där vi tar med oss fastighetsägare på studieresor till några av de goda exempel vi hittat.

Relaterade nyheter

Uppskattad upplysningsresa om energieffektiviseringar och belysning

5 december reste Hållbar utveckling Väst tillsammans med medlemmar i  bostadsrättsföreningar och energi-och- klimatrådgivare på en upplysningsresa för att lära sig mer om energieffektiv belysning och få inspiration kring energieffektivt boende. Med detta är också projektet ’Energieffektiv belysning i flerbostadshus’ avslutat.

11 goda exempel på energieffektiv belysning

Nu finns 11 stycken goda exempel på energieffektiv belysning i flerbostadshus publicerade. Exemplen är hämtade från bostadsrättsföreningar runt om i Västra Götaland, som gjort lyckade belysningsrenoveringar i de allmänna utrymmena.

Upplysningsresor om energieffektiv belysning i Skaraborg och Göteborg

Hållbar utveckling väst bjuder in till två upplysningsresor om energieffektivisering i flerbostadshus, med största fokus på belysning. Resorna går av stapeln i Götene-Skövde 12 november och i Mölndal-Kungsbacka 5 december.

Följ med på upplysningsresa i Borås 22 oktober!

Hållbar utveckling väst bjuder in till en upplysningsresa om energieffektiv belysning i Borås och Viskafors 22 oktober. De som väljer att byta ut sin belysning mot energieffektiv sådan ser en besparing på mellan 30-90%. Det finns alltså stora pengar att spara samtidigt som man gör miljön en tjänst.

Inbjudan till utbildning: belysning i flerbostadshus

Här hittar du inbjudan till den inledande utbildningen kring energieffektiv belysning i flerbostadshus. Utbildningen hålls i Alingsås 31/10.