Energispaningen

Energispaningen är en tävling med energitema där du i årskurs 3-4 och 5-6 på ett roligt sätt kan lära dig mer om energi.

En spännande tävling om energi för årskurs 3-4 och 5-6

Energispaningen är en tävling med energitema där du i årskurs 3-4 och 5-6 på ett roligt sätt kan lära dig mer om energi. Tävlingsuppgiften består av att du tillsammans med din klass gör ett tävlingsbidrag som visar hur vi använder energi idag och hur du vill att det skall se ut i framtiden. Genom tävlingsbidraget visar ni era energikunskaper och era tankar och idéer om hur vi kan leva energismartare. Vill du veta mer om Energispaningen och om energi kan du ringa till kommunens energi- och klimatrådgivare.

Det är viktigt att ert tävlingsbidrag visar vilka kunskaper du och din klass har om energi och hur ni tror att det kommer se ut framtiden. Visa hur vi kan bli energismartare i framtiden! Tävlingsbidraget ska också vara intressant och rolig att se eller lyssna på. Glöm inte att läsa instruktioner och regler noga.

Relaterade nyheter

Finalen avklarad

Dom tre bästa bidragen i respektive deltävling, åk3-4 och åk5-6, tävlade mot varandra i en energi- och klimat-frågesport på Universeum för att kora segrare i årets upplaga av Energispaningen.

Final den 18 maj

En jury bestående av representanter från miljö- och energisverige har idag utsett finalbidragen i årtes tävling.

Stena Renewable - ny sponsor

Vi kan stolt presentera en ny sponsor för Energispaningen. Stena Renewable har ingått ett treårsavtal med Hållbar utveckling Väst om att sponsra tävlingen.

Semifinalbidragen är utsedda!

Till årets upplaga av Energispaningen inkom totalt 70 bidrag från 22 kommuner.

 En jury bestående av energi- och klimatrådgivare har utsett 10 bidrag som gått vidare till semifinal i respektive deltävling, åk3-4 samt åk5-6.

Energispaningen uppdateras

Energispaningen uppdateras och det nya upplägget möjliggör för ett friare kreativt skapande för eleverna i årskurs 5-6.