Klimatkonventet 2008

Syftet är att både ungdomar och vuxna ska lära sig mer om vad vi kan göra för att minska vår klimatpåverka och få såväl nya perspektiv som nya kontakter

Klimatkonventet 2008

Vad är Klimatkonventet?

Under två dagar samlas de 200 mest klimatengagerade ungdomarna i länet för att samtala med experter och kommunpolitiker om hur vi i Västra Götaland kan minska vår klimatpåverkan. Det här är en chans att påverka och lära sig. Syftet är att både ungdomar och vuxna ska lära sig och få nya perspektiv och nya kontakter. Efter konventet tar ungdomarna med sig sina erfarenheter och för den vidare i egna lokala arrangemang som de tillsammans ordnar efter eget huvud. Inspiration och utbildning för hur du kan kommunicera klimatfrågan ingår som del i Klimatkonventet.

Program

Måndag 24 novembert

Vad händer och vad kan vi göra åt det? Cykla eller köra miljöbil? Shoppa lyxigt, klimaträtt och dyrt eller inte alls? Bygga större städer eller flygga ut på landet? Diskutera vad vi ska göra åt klimatförändringarna i grupper med ungdomar, politiker och experter. På kvällen blir det middag med underhållning och interaktiv klimatteater. 

Tisdag 25 november

Kommunikation och påverkan. Testa en mängt olika sätt att kommunicera och påverka för att skapa förändring av vad vi gör åt klimatförändringarna.

Se även Klimatkonventets egen hemsida www.klimatkonventet.se.