Soluppgång i Väst

Syftet med projektet är att öka användningen av solenergi i Västra Götaland och att stimulera tillväxten samt säkra kvalitén hos solföretag i regionen.

Soluppgång i Väst

Projektet är avslutat, slutrapport, utvärdering samt andra intressanta dokument finns under Dokument till vänster i menyn.

Soluppgång i Väst syftar till att öka användningen av solenergi i Västra Götaland och att stimulera tillväxten bland solenergiföretag i regionen. 

Sedan 2006 arbetar Soluppgång i Väst med att unnderlätta för privatpersoner, företag och kommuner att investera i och installera solenergi. Arbetet sker i tre delar - kommunal samverkan, branschutveckling samt samordning/information. Västra Götalandsregionen äger projektet och Hållbar utveckling Väst är projektledare. Projektet genomförs i samarbete med Länsstyrelsen i Västra Götaland, branschföreningen Svensk Solenergi, SP - Sveriges Tekniska forskningsinstitut, Chalmers, 27 västsvenska kommuner samt solenergiföretag i regionen.

Deltagande kommuner:
Ale, Alingsås, Borås, Bollebygd, Falköping, Färgelanda, Grästorp, Herrljunga, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Lidköping, Lysekil. Mariestad, Mark, Mellerud, Mölndal, Skara, Skövde, Svenljunga, Tibro, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Vårgårda och Vänersborg.

Soluppgång i Väst ska bidra positivt till att öka antalet solinstallationer i Västra Götaland. Inom ramen för programmet har ett flertal anläggningar installerats i regionen. 

För mer information om solenergi och om programmet: Soluppgång i Väst

Projektet är avslutat, slutrapport samt andra intressanta broschyrer och dokument hittar du under Dokument till vänster i menyn.

Relaterade nyheter

Solenergins potential i fokus under European Solar Days

Hållbar utveckling Väst arrangerar ett seminarium för allmänheten om solenergins framtid, dess potential och möjligheter. Seminariet äger rum torsdag den 10 maj kl 17:15 på Ekocentrum och är en av de aktiviteter som genomförs under European Solar Days.

HUV ingår i nytt partnerskap om solenergi genom projektet SOLEN

Hållbar utveckling Väst har som en av 16 partners gått med i en ansökan inom solenergiområdet. Projektet heter SOLEN och syftar till att synliggöra och möjliggöra för mer solenergiinstallationer.

Sveriges 8 första certifierade solvärmeinstallatörer klara!

De åtta första solvärmeinstallatörerna i Sverige har nu certifierats efter att de genomgått utbildning, klarat prov och dokumenterat ett antal solvärmeanläggningar. Nu erbjuder Svensk Solenergi alla solvärmeinstallatörer i Sverige att certifiera sig med syftet att öka tryggheten för kunden genom att få kvalitetssäkrade installatörer samt att öka kompetensen hos installatörerna.

Sveriges första certifierade solvärmeinstallatörer

De åtta första certifierade solvärmeinstallatörerna i Sverige är nu klara. Föreningen Svensk Solenergi står bakom certifieringen och den har inledningsvis genomförts genom projektet Soluppgång i Väst.