Soluppgång i Väst

Syftet med projektet är att öka användningen av solenergi i Västra Götaland och att stimulera tillväxten samt säkra kvalitén hos solföretag i regionen.

Soluppgång i Väst

Projektet är avslutat, slutrapport, utvärdering samt andra intressanta dokument finns under Dokument till vänster i menyn.

Soluppgång i Väst syftar till att öka användningen av solenergi i Västra Götaland och att stimulera tillväxten bland solenergiföretag i regionen. 

Sedan 2006 arbetar Soluppgång i Väst med att unnderlätta för privatpersoner, företag och kommuner att investera i och installera solenergi. Arbetet sker i tre delar - kommunal samverkan, branschutveckling samt samordning/information. Västra Götalandsregionen äger projektet och Hållbar utveckling Väst är projektledare. Projektet genomförs i samarbete med Länsstyrelsen i Västra Götaland, branschföreningen Svensk Solenergi, SP - Sveriges Tekniska forskningsinstitut, Chalmers, 27 västsvenska kommuner samt solenergiföretag i regionen.

Deltagande kommuner:
Ale, Alingsås, Borås, Bollebygd, Falköping, Färgelanda, Grästorp, Herrljunga, Kungälv, Lerum, Lilla Edet, Lidköping, Lysekil. Mariestad, Mark, Mellerud, Mölndal, Skara, Skövde, Svenljunga, Tibro, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Vårgårda och Vänersborg.

Soluppgång i Väst ska bidra positivt till att öka antalet solinstallationer i Västra Götaland. Inom ramen för programmet har ett flertal anläggningar installerats i regionen. 

För mer information om solenergi och om programmet: Soluppgång i Väst

Projektet är avslutat, slutrapport samt andra intressanta broschyrer och dokument hittar du under Dokument till vänster i menyn.

Relaterade nyheter

Solenergins potential i fokus under European Solar Days

Hållbar utveckling Väst arrangerar ett seminarium för allmänheten om solenergins framtid, dess potential och möjligheter. Seminariet äger rum torsdag den 10 maj kl 17:15 på Ekocentrum och är en av de aktiviteter som genomförs under European Solar Days.

HUV ingår i nytt partnerskap om solenergi genom projektet SOLEN

Hållbar utveckling Väst har som en av 16 partners gått med i en ansökan inom solenergiområdet. Projektet heter SOLEN och syftar till att synliggöra och möjliggöra för mer solenergiinstallationer.

Sveriges 8 första certifierade solvärmeinstallatörer klara!

De åtta första solvärmeinstallatörerna i Sverige har nu certifierats efter att de genomgått utbildning, klarat prov och dokumenterat ett antal solvärmeanläggningar.

Sveriges första certifierade solvärmeinstallatörer

De åtta första certifierade solvärmeinstallatörerna i Sverige är nu klara. Föreningen Svensk Solenergi står bakom certifieringen och den har inledningsvis genomförts genom projektet Soluppgång i Väst.