StandBy - En energisk kabaré

Att nå ut med energibudskapet till skolelever är roligt men också svårt. Speciellt bland grundskolans äldre elever krävs det något extra för att väcka engagemang.

StandBy - En energisk kabaré

Under 2003 väcktes en idé om att nå ut till högstadie- och gymnasieelver genom en engagerande energiteater. Det var kulturskolchefen och energirådgivaren i Stenungsunds kommun som kom överens om att försöka få till stånd en teatersatsning.

De anlitade teatergruppen Kolibri som nu har skapat en fantastisk föreställning om energi och som lyckas väcka elevernas intresse. Föreställningnen Stand By har spelats i Stenugnsund, Orust och Tjörns kommuner och ytterligare föreställningar är inplanerade i andra kommuner i regionen.

Stand By - energisk kabaré

av och med Teater Kolibri

Marketingföretaget Standby ska hålla en briefing om energifrågan, men det blir inte riktigt som de har tänkt sig. Informatörerna Therese, Marcus och Robban har lagt upp ett fräckt och lockande program men blir under vägen avbrutna av personer utifrån.

Vi får möta:

Elmer - elmissbrukaren,

BrittMarie - en reflekterande mamma

Lennart - kolerisk studierektor

och flera andra som alla kommer med sina infallsvinklar på energifrågorna. Det blir dessutom film, musik och tävlingar. Med humor, allvar, magi och överraskningar presenteras en föreställning som får åskådaren att tänka till om miljö och energiförbrukning. En fartfylld föreställning på ett livsviktigt tema.

Medverkande skådespelare: Martin Bröns, Martin Högberg, Tinna Ingelstam.